Tratamente şi patologii, AFECTATE de criza COVID-19. Ministerul Sănătăţii, intervenţie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres / Poză cu caracter ilustrativ.
Foto: Agerpres / Poză cu caracter ilustrativ.
Dr. Andrei Baciu, Secretar de Stat în Ministerul Sănătății, a vorbit despre faptul că tratamentul pacienților cu patologii este afectat de criza COVID-19, 

În contextul în care sistemul  sanitar se află sub presiune din cauza pandemiei de COVID-19, Andrei Baciu a fost întrebat cum sunt afectate tratamentele în alte patologii din cauza aceste crize sanitare, mulți oameni adresându-se târziu la medic, abia atunci când boala este într-un stadiu avansat.

"Este o problemă cu care se confruntă toate sisteme la nivel mondial. Dacă inițial era mai simplu pentru că numărul de pacienți cu Sars-Cov-2 era mai mic și atunci puteai să aloci unității speciale care să fie dedicate numai acestui aspect, vedem că în momentul de față avem o transmitere comunitară, accelerată și destul de extinsă, ceea ce face ca pozitivarea unei probe în lucru să poată să apară la un pacient de oriunde. Lucrul acesta face totul mai complex. Într-adevăr, având resurse limitate trebuie foarte bine organizate și gestionate. Noi avem toată deschiderea, dar aici vorbim despre o conlucrare între autoritățile centrale, autoritățile locale și partea management spitalicesc, DSP pentru că lucrurile variază de la un județ la altul. Numărul spitalelor și secțiilor pentru fiecare patologie este diferit de la un județ la altul.

Sunt situații punctuale și trebuie analizate de la caz la caz. Noi încercăm să oferim toate resursele financiare spitalelor și Direcțiilor de Sănătate Publică, astfel încât să se poată amenaja și să aibă tot ceea de ce au nevoie pentru a adapta local în funcție de particularități acordarea de asistență medicală astfel încât aceste situații dificile să fie resimțite de pacienți într-un măsură cât mai mică. ", a declarat Andrei Baciu, în cadrul dezbaterii "Inovația medicală: acces, impact, schimbări", organizată de DC MEDIA GROUP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel