Data publicării:

Tratament nou împotriva infecției SARS-CoV-2 pentru persoanele cu afecțiuni cronice, probleme de imunitate. În ce constă / video

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune, a vorbit despre un tratament nou dedicat persoanelor care nu au dezvoltat anticorpi după vaccin.

„Au trecut doi ani de când a început pandemia, lucrurile s-au schimbat. Varianta Omicron este extrem de contagioasă, dar nu mai este responsabilă pentru cazuri atât de grave, precum au fost în trecut, deci ne ducem cu COVID-ul poate și spre o formă de gripă. Devine o parte a ceea ce se întâmplă în viața noastră de zi cu zi și va trebui să găsim răspunsuri și rezolvări, astfel încât să nu mai fim puși în situația din trecut, de a carantina, de a închide totul”, a spus Rozalina Lăpădatu, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune.

„Am participat la multe întâlniri la nivel european. Avem, pe lângă vaccinul anti-Covid, o terapie nouă care previne infecţia cu COVID, pentru că s-a observat că în cazuri de boli autoimune, boli cronice, boli oncologice, schema completă de vaccinare nu a fost suficientă. Pacienții cu aceste afecțiuni - și din cauza modului în care funcționează sistemul lor imunitar și din cauza bolii - au generat un răspuns post-COVID inadecvat. 11 la sută dintre ei nu au răspuns deloc, deci organismul lor nu a creat acei anticorpi necesari pentru protecția împotriva infecției cu COVID-19. Deci e clar că avem o categorie de populație expusă. 

Există acum o opțiune, un tratament care a fost aprobat în luna martie, anul acesta. Este un tratament combinat de doi anticorpi monoclonali, dedicat special persoanelor cu diferite afecțiuni cronice, care au probleme de imunitate. Acest tratament previne infecția cu COVID-19. Chiar citeam datele lor din studiu. Ei spun că s-a demonstrat o reducere cu 83 la sută a COVID-19 simptomatic, iar eficienţa s-a menţinut pe parcursul a cel puţin şase luni”, a explicat Rozalina Lăpădatu. 

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Nimic nu va mai fi la fel vs. Luați din nou prin surprindere-pandemia COVID-19 în 2022”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

Pandemia COVID-19, 2022: „Nimic nu va mai fi la fel" vs. „Luați din nou prin surprindere”

Youtube video image

 

Citește și...

Dr. Attila: Lucruri pozitive după doi ani de nenorociri

Dr. Laszlo Attila, secretar al Comisiei pentru Sănătate în Senatul României, a vorbit despre importanța implicării autorităților locale în procesul de menținere și asigurare a stării de sănătate a comunităților. 

Laszlo Attila a subliniat unele aspecte pozitive de după perioada pandemică:

„Oricât de ciudat pare, aș începe cu lucrurile pozitive, pe care le consider eu că sunt pozitive după doi ani de nenorociri. Și mă refer în primul rând la faptul că populația a început să fie atentă la propria stare de sănătate și aici cred că ar trebui să profităm un pic și să menținem acest interes nu numai pentru Coronavirus, ci și pentru celelalte boli, și aici mă refer la bolile cronice care pot fi evitate printr-un program coerent de screening sau detecție precoce”, a declarat Laszlo Attila.

„Un al doilea aspect pozitiv care îl consider benefic este implicarea autorităților locale în organizarea îmbunătățirii stării de sănătate ceea ce nu s-a mai întâmplat în ultimii 30 de ani niciodată. Toată lumea a conștientizat. În paranteză spun foarte probabil că și anul electoral a avut un impuls în acest sens, dar fiecare autoritate s-a implicat pentru a organiza centrele de testare, centrele de vaccinare și au constatat că nu este doar obligația Ministerului Sănătății sau al sistemului medical pentru a interveni în astfel de situații. Au fost niște exemple foarte frumoase și în sfârsit autoritățile au început să conștientizeze că administrarea unei localități nu înseamnă doar asfaltare, asta înseamnă și administrarea stării de sănătate”, a concluzionat Laszlo Attila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel