Tratament COVID-19. Un nou medicament pentru tratarea bolii este evaluat de Agenţia Europeană pentru Medicamente
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) evaluează un nou medicament pentru tratarea maladiei COVID-19. 

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a lansat o investigaţie privind un nou medicament pentru tratarea pacienţilor de COVID-19, relatează vineri dpa, citat de Agerpres. Rezultatele studiului pentru medicamentul sotrovimab vor fi evaluate sub procedura de revizuire accelerată, a anunţat EMA vineri. Medicamentul este produs de compania britanică GlaxoSmithKline împreună cu compania americană Vir Biotechnology.                                

Potrivit EMA, rezultatele iniţiale ale studiilor indică faptul că medicamentul ar putea preveni îmbolnăvirile severe de COVID-19 şi astfel spitalizări şi decese. În procesul de revizuire care continuă, datele sunt evaluate chiar înainte ca studiile să fi fost finalizate şi o cerere pentru autorizaţie de scoatere pe piaţă a fost deja depusă.

Alte trei medicamente sunt analizate



Experţii EMA analizează deja alte trei medicamente pentru anticorpi împotriva COVID -19. Până în prezent, remdesivir este singurul medicament pe care agenţia l-a aprobat pentru tratamentul împotriva COVID -19.

Favipiravir, produs în România

În România va fi produs medicamentul Favipiravir, introdus în protocolul de tratament al COVID-19. 

„Favipiravirul este deja adus în România, din import. Începând cu luna iulie, va fi produs la noi în România şi am putea să producem undeva la 50.000 - 60.000 de cutii pe lună. Sperăm să nu ajungem la acest necesar şi vaccinarea să meargă. Dacă sunt necesare aceste cantităţi, ele vor fi puse la dispoziţie”, a declarat Dragoş Damian

Vezi și: Favipiravirul, medicamentul anti-COVID, va fi produs în România

Noi medicamente vor fi folosite în tratamentul bolii

Și Marea Britanie pregătește un nou tratament anti-COVID-19, iar anunțul a fost făcut de premierul Boris Johnson, după ce oamenii de știință au transmis faptul că lumea va trebui să se obișnuiască să trăiască cu COVID mult timp de-acum încolo, într-o „nouă normalitate".Tratamentul antiviral împotriva SARS-COV-2, va putea fi scos pe piață, cel mai probabil, începând din tomana lui 2021, anunță presa britanică. 

Vezi și: Marea Britanie, "tratament inovator" anti-COVID. Boris Johnson, anunț: Capsule administrate de acasă la primele simptome

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel