Transporturile, la PSD. Care sunt priorităţile. Răzvan Cuc, săgeţi către USR: Grabă să PARALIZEZE Sibiu-Piteşti
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Răzvan Cuc, ministru al Transporturilor în Guvernul Dăncilă, a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS care ar trebui să fie priorităţile viitorului ministru al Transporturilor. Acesta a trimis şi câteva săgeţi spre fostul ministru Cătălin Drulă, de la USR. 

"În primul rând, trebuie făcută o radiografie cât mai rapidă, şi sunt sigur că dl Sorin Grindeanu (n.r propunerea PSD pentru portofoliul de la Transporturi) o va face rapid, pentru că are experienţă în domeniu. E nevoie de radiografia rapidă a elementelor lăsate moştenire de guvernarea USR. Aşa cum ştim, a fost un an destul de complicat din punct de vedere al aprobării bugetelor în minister. Trebuie rezolvate primele probleme, dacă mai sunt bugete care nu au trecut prin şedinţe de Guvern să fie trecute imediat. Ulterior, trebuie luate la puricat şi proiectele de infrastructură rutieră. Sperăm să nu apară probleme pe implementarea obiectivului Sibiu-Piteşti, fiindcă acolo e o problemă la secţiunea 2, unde a participat o singură firmă la licitaţie, în condiţiile în care firmele care construiesc deja pe Sibiu-Piteşti nu au participat. Mi-e teamă să nu fie supraevaluată ofertă pe lotul 2 Sibiu-Piteşti", a declarat Răzvan Cuc în exclusivitate pentru DC NEWS.

Săgeţi către USR şi către directorii numiţi în ultimul an

"În general, viitorul ministru al Transporturilor va merge pe proiectele care au fost lansate tot în mandatul PSD, deci ar trebui să nu fie mari probleme pe ele. Totul este prins în programul de guvernare, la care au lucrat experţi din toate formaţiunile politice. Nu pot eu să spun unul sau două proiecte. Am menţionat Sibiu-Piteşti, pentru că este veriga lipsă din Coridorul 4 şi am văzut o grabă a fostului ministru (n.r. Cătălin Drulă) să pericliteze sau să paralizeze acest proiect. Dar, în rest, din punctul meu de vedere, toate proiectele sunt în linie dreaptă, aşa cum erau în 2019. 

Trebuie făcută o evaluare rapidă a managementului companiilor din minister, pentru că ştim că erau directori care îşi puneau portretele prin aeroport, directori care făceau politică cu ranga, directori care uitau de copii prin tren, care nu îşi dădeau interesul să dezvolte foarte mult companiile, ci mai mult să le blocheze. Priorităţile sunt foarte multe, dar în principiu este important să vedem bugetele companiilor, ca oamenii să îşi primească salariile până la finalul anului", a mai spus senatorul social-democrat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel