Transformă săpunul în detergent lichid pentru mașina de spălat. Trucul cu care hainele tale vor fi foarte parfumate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Transformă săpunul în detergent lichid pentru mașina de spălat rufele. Trucul cu care hainele tale vor foarte parfumate. Sursa foto: freepik.com
Transformă săpunul în detergent lichid pentru mașina de spălat rufele. Trucul cu care hainele tale vor foarte parfumate. Sursa foto: freepik.com
Te-ai întrebat vreodată dacă este posibil să reciclezi săpunul rămas și să eviți astfel risipa? 

În acest articol vei descoperi un truc ingenios de a transforma săpunul solid (de preferință de Marsilia, dar alte tipuri de săpun vor fi potrivite) în detergent lichid de rufe pentru mașina  de spălat. Vei economisi o mulțime de bani și hainele tale vor mirosi bine.

Nu există nicio îndoială că protejarea mediului este o problemă importantă pentru toată lumea și ar trebui să acordăm mai multă atenție reciclării. Dacă ai opțiunea de a recicla săpunul solid rămas pentru a face detergent lichid de rufe pentru mașina  de spălat, ar trebui să o faci. Vei economisi bani și vei evita poluarea mediului!

Șase decorațiuni pe care nu trebuie să le pui în bradul de Crăciun: aduc ghinion și neplăceri

Te vei bucura de un detergent de casă pentru mașina de spălat pe care l-ai făcut singur. Cei mai buni detergenți de rufe de uz casnic sunt proiectați să țină cont de mediu și sănătate. De fapt, folosesc mai puțină apă decât detergenții lichizi convenționali, sunt mai ecologici, deoarece nu conțin fosfați, săpun sintetic sau alte substanțe chimice. Spre exemplu, săpunul de Marsilia conține 72% ingrediente active și 28% % apă.

Săpunul de Marsilia este biodegradabil și ecologic, deoarece poate fi reutilizat. Este, de asemenea, ieftin să cumperi ingrediente alternative în loc să folosești produse de la marii producători comerciali care pot conține substanțe chimice dăunătoare pielii.

Ce trebuie să verifici înainte de a cumpăra plante din florării? Semnele care îți spun că se vor ofili curând

De ce ingrediente ai nevoie pentru a face detergentul lichid de rufe?

Realizarea detergentului lichid de rufe necesită investiții reduse,  iar procesul este foarte simplu. Pentru aceasta, vei avea nevoie:

o cratiță,

o găleată,

o răzătoare,

bucăți de săpun sau un săpun întreg,

120 ml de oțet alb,

o lingură de bicarbonat de sodiu,

trei litri de apă, 

un borcan.

 

Modul de preparare

Săpunul se dă pin răzătoare și se pune în găleată. Apoi se adaugă de la 1 până la 3 litri de apă în funcție de volumul săpunului și de cantitatea pe care dorești să o obții. Lasă totul să stea peste noapte.

A doua zi, toarnă acest conținut într-o oală, adăugând încă doi litri de apă, oțet și bicarbonat de sodiu. Deși săpunul este parfumat, nu ezita să adaugi și câteva picături de ulei esențial după preferință. Oala se pune pe foc. Folosind o spatulă, amestecă bine și constant până când amestecul începe să fiarbă.

Cactusul ofilit aduce probleme. Aceste persoane nu ar trebui să aducă, niciodată, planta în casă

Apoi oprește focul și lasă detergentul să se răcească complet. După ce detergentul s-a răcit, toarnă-l întru-un borcan. Și iată-l, detergentul lichid de rufe pentru mașina  de spălat este gata. Va fi la fel de eficient ca detergenții industriali.

Să-ți faci propriul detergent de rufe este o modalitate excelentă de a obține haine proaspete și curate, la un cost mai mic, salvând, în același timp, și mediul. Nu mai pierde bani cumpărând detergenți scumpi, ci fă-i singur acasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel