Transformă pastele obișnuite într-un preparat delicios, dacă urmezi aceste sfaturi simple
Pastele obișnuite pot fi transformate într-un preparat gourmet italian dacă urmezi aceste sfaturi.
Bucătarii italienii cunosc secretele gătirii pastelor, care transformă spaghetele obișnuite într-un preparat gourmet.
Folosiți paste din grâu dur: Pentru a găti paste ca în Italia, alegeți-le pe cele din grâu dur. Pentru ca pastele să nu se lipească și să se gătească uniform, fierbeți-le în multă apă. Pentru 100 grame de paste, se recomandă să folosiți cel puțin 1 litru de apă și 10 grame de sare.
Omletă sățioasă, cu umplutură de cașcaval. Secretul unui mic dejun perfect
Faceți sos de casă: Pastele italiene nu pot fi gătite cu sos cumpărat din magazin. Faceți un sos de casă și adăugați la el busuioc tocat și cașcaval ras. Sosul de casă este foarte gustos și complet natural.
Dacă faceți un sos de casă, adăugați puțin zahăr. Astfel sosul va căpăta un nou gust armonios și va echilibra aciditatea roșiilor. De asemenea, este recomandat să adăugați în sos câteva linguri din apa în care au fiert pastele.
Cartofi copți, crocanți și delicioși. Rețeta simplă, pe care o vei face mai des
Gătiți pastele al dente: Italienii nu gătesc pastele până când sunt complet gătite, ci până la „al dente”. Pentru asta, fierbeți pastele cu 1 minut mai puțin decât este indicat pe ambalaj.
Adăugați ierburi proaspete și brânză. Italienii știu că ceea ce e simplu e delicios. Adăugați câteva linguri de ulei de măsline în paste, brânză rasă și verdeața tocată. Iată cum puteți transforma pastele obișnuite într-un preparat delicios. Poftă bună!
BONUS. Clătite mexicane, cu carne: secretul aluatului perfect cu lapte
Clătitele mexicane sunt fragede, pufoase și foarte gustoase. Se topesc literalmente în gură. Aluatul se prepară cu lapte, iar umplutura se face din carne și legume.
Pentru aluat vei avea nevoie de:
300 grame de făină;
750 ml lapte;
1 lingură de zahăr;
2 linguri de ulei vegetal;
2 ouă;
0,5 lingură de boia roșie;
sare și piper după gust.
Pentru umplutură vei avea nevoie de:
350 grame de carne de porc tocată;
300 grame de porumb;
100 grame de brânză;
3 linguri sos de roșii;
boia, sare și piper - după gust.
Pentru pane:
2 ouă;
100 de pesmet.
Rețeta pas cu pas
Aluatul se prepară astfel: trebuie să bați ouăle cu zahăr și sare. Adaugă cea mai mare parte din lapte și făina cernută. Pune și uleiul și amestecă până la omogenizare. Încinge o tigaie și prăjește clătitele pe ambele părți până se rumenesc.
Coaste de porc cu prune și miere, suculente și parfumate. Secretul constă în sosul delicios
Acum trebuie să pregătești umplutura. Călește ceapa tocată până se rumenește, adăugă carnea tocată și gătește zece minute. Pune apoi boabele de porumb, boiaua de ardei, sarea, piperul și sosul de roșii.
Brânza se dă prin răzătoare. Pe fiecare clătită se întinde câte o lingură de umplutură, se presară deasupra cu brânză și se înfășoară.
Fiecare clătită mexicană trebuie dată prin ouăle bătute, apoi prin pesmet. Clătitele se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. La servire, clătitele se decorează cu verdeață tocată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News