
Bucătarii italienii cunosc secretele gătirii pastelor, care transformă spaghetele obișnuite într-un preparat gourmet.
Folosiți paste din grâu dur: Pentru a găti paste ca în Italia, alegeți-le pe cele din grâu dur. Pentru ca pastele să nu se lipească și să se gătească uniform, fierbeți-le în multă apă. Pentru 100 grame de paste, se recomandă să folosiți cel puțin 1 litru de apă și 10 grame de sare.
Omletă sățioasă, cu umplutură de cașcaval. Secretul unui mic dejun perfect
Faceți sos de casă: Pastele italiene nu pot fi gătite cu sos cumpărat din magazin. Faceți un sos de casă și adăugați la el busuioc tocat și cașcaval ras. Sosul de casă este foarte gustos și complet natural.
Dacă faceți un sos de casă, adăugați puțin zahăr. Astfel sosul va căpăta un nou gust armonios și va echilibra aciditatea roșiilor. De asemenea, este recomandat să adăugați în sos câteva linguri din apa în care au fiert pastele.
Cartofi copți, crocanți și delicioși. Rețeta simplă, pe care o vei face mai des
Gătiți pastele al dente: Italienii nu gătesc pastele până când sunt complet gătite, ci până la „al dente”. Pentru asta, fierbeți pastele cu 1 minut mai puțin decât este indicat pe ambalaj.
Adăugați ierburi proaspete și brânză. Italienii știu că ceea ce e simplu e delicios. Adăugați câteva linguri de ulei de măsline în paste, brânză rasă și verdeața tocată. Iată cum puteți transforma pastele obișnuite într-un preparat delicios. Poftă bună!
BONUS. Clătite mexicane, cu carne: secretul aluatului perfect cu lapte
Clătitele mexicane sunt fragede, pufoase și foarte gustoase. Se topesc literalmente în gură. Aluatul se prepară cu lapte, iar umplutura se face din carne și legume.
Pentru aluat vei avea nevoie de:
300 grame de făină;
750 ml lapte;
1 lingură de zahăr;
2 linguri de ulei vegetal;
2 ouă;
0,5 lingură de boia roșie;
sare și piper după gust.
Pentru umplutură vei avea nevoie de:
350 grame de carne de porc tocată;
300 grame de porumb;
100 grame de brânză;
3 linguri sos de roșii;
boia, sare și piper - după gust.
Pentru pane:
2 ouă;
100 de pesmet.
Rețeta pas cu pas
Aluatul se prepară astfel: trebuie să bați ouăle cu zahăr și sare. Adaugă cea mai mare parte din lapte și făina cernută. Pune și uleiul și amestecă până la omogenizare. Încinge o tigaie și prăjește clătitele pe ambele părți până se rumenesc.
Coaste de porc cu prune și miere, suculente și parfumate. Secretul constă în sosul delicios
Acum trebuie să pregătești umplutura. Călește ceapa tocată până se rumenește, adăugă carnea tocată și gătește zece minute. Pune apoi boabele de porumb, boiaua de ardei, sarea, piperul și sosul de roșii.
Brânza se dă prin răzătoare. Pe fiecare clătită se întinde câte o lingură de umplutură, se presară deasupra cu brânză și se înfășoară.
Fiecare clătită mexicană trebuie dată prin ouăle bătute, apoi prin pesmet. Clătitele se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. La servire, clătitele se decorează cu verdeață tocată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Ce să faci dacă nu reușești să slăbești. 9 sfaturi direct de la nutriționist: "Rămâi la 2 kg pierdute pe lună"
- Ea este Camelia, tânăra din Focșani găsită moartă într-o maşină. Era mamă a trei copii. Soțul femeii: Trebuia să fiu eu în locul tău - Foto
- Ciolacu, anunțul zilei despre creșterea pensiilor
- HOROSCOP: Ce aduce Luna Plină în Berbec, din 29 septembrie. Cei mai afectați: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn
- Răzvan Pascu recunoaște tot după ce ”savanta” Olivia Steer a mărturisit că prietenii săi au luat enteroviroză de la dârele albe lăsate de avion
- Horoscop 25 septembrie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care "se vinde", astăzi. Alta încasează bani grămadă
- Alex Velea, adus la Jilava. Cum a ajuns artistul în spatele gratiilor
- Un preot a sedat și agresat sexual mai multe femei, totul în timp ce filma
- Azur a cântat din nou pentru brăileni, după 10 ani. Nelu Vlad a lansat, în premieră, piesa "Podul lui Tudose", dedicată Podului de peste Dunăre
- Mic dejun: Ouă turcești. Rețeta ușoară