Transelectrica, credit de 150 milioane lei de la BRD
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
transelectrica
transelectrica

Transelectrica (TEL) a contractat la sfârşitul lunii octombrie un credit revolving de la BRD - Groupe Societe Generale cu un plafon maxim de 150 milioane de lei, pe o perioadă de un an, a anunţat luni compania de stat.

Contractul încheiat este unul subsecvent acordului cadru pe care compania îl are cu banca, din luna august, scrie Mediafax.

"Împrumutul are ca scop plăţile pentru cogenerare de înaltă eficienţă către producătorii calificaţi şi neacoperite de încasările contribuţiei pentru cogenerare de înaltă eficienţă", se arată într-un comunicat al Transelectrica transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Creditul revolving dă posibilitatea utilizatorului să tragă sume fixe până la un plafon maxim, iar după ce suma este rambursată creditul se reîntregeşte, putând fi utilizat din nou pe perioada agreată în contract.

Împrumutul este garantat cu ipotecă mobiliară pe un cont bancar şi ipotecă pe creanţele din contracte comerciale.

Acţiunile Transelectrica au închis şedinţa de vineri la un preţ de 11,65 lei, în scădere cu 0,43% faţă de referinţă. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 853,98 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel