Transelectrica are un nou director general și un alt președinte CA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
transelectrica
transelectrica

Schimbare la conducerea transportatorului naţional de energie electrică, Transelectrica (TEL). Astfel, Andrei Gabriel Benghea-Mălăieş a devenit noul director general al companiei, în timp ce conducerea Consiliului de Administrație a fost preluată de către Gabriel Gheorghe.

Consiliul de Administraţie al companiei Transelectrica a fost convocat, miercuri, la propunerea reprezentanţilor Ministerului Economiei, pentru schimbarea directorului general şi a preşedintelului CA, informează Mediafax

În urma ședinței, Marius Ion Mateescu, aflat la conducerea companiei Transelectrica, a fost înlocuit cu Andrei Gabriel Benghea-Mălăieş, consultant de management strategic la Mckinsey&Company, Budapesta/Bucureşti, Stuttgart/Londra, din iulie 2007, fiind însărcinat cu proiecte în domeniul energiei, industriei, retail şi FMCG.

În trecut, el a mai fost director de cabinet la Ministerul Finanţelor (iunie 2006-iulie 2007) şi consilier al ministrului Finanţelor (martie 2005 - iunie 2006), dar şi membru în CA şi AGA la companiile CFR, Loteria Naţională, Impremeria Naţională şi Româniafilm.

În schimb, conducerea CA a fost preluată de Gabriel Gheorghe de la Mircea Ciopraga, care a ocupat diverse funcții la Garda FInanciară și ANAF.

Schimbarea directorilor unor companii de stat cu manageri profesioniști face parte din angajamentele guvernului față de FMI, însă, deși termenele inițiale pentru selectarea noilor conduceri au fost stabilite pentru începutul acestui an, ele au fost declate aproape lunar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel