Transalpina, închisă între Rânca şi Novaci. Când se va relua circulația
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Stanislav Kondratiev)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Stanislav Kondratiev)
Nu se mai circulă pe Transalpina, între Rânca şi Novaci. Când se va relua circulația.

Circulaţia rutieră pe Transalpina, între Rânca şi Novaci, a fost închisă până luni, la ora 10:00, pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza ninsorilor abundente şi viscolului, care produc vizibilitate extrem de redusă, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

"Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate", subliniază reprezentanţii CNAIR.

Restricție de circulație pe DN 17

De asemenea, centrul Infotrafic anunţă instituirea pe DN 17 a restricţiei de circulaţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, măsura fiind impusă pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. Potrivit sursei citate, restricţia se aplică între localităţile Vatra Dornei şi Bistriţa. În zonă ninge viscolit, iar vizibilitatea este redusă, precizează Centrul Infotrafic.

Viscol şi ninsori abundente la munte, până pe 31 ianuarie

ANM a emis o avertizare COD PORTOCALIU de viscol şi ninsori abundente valabilă până pe 31 ianuarie. 

Astfel, de duminică, 30 ianuarie, ora 10:00, până pe 31 ianuarie, ora 8:00, este în vigoare un cod portocaliu de vreme rea pentru zonele montane de la altitudini mai mari de 1600 m. Se anunţă viscol puternic şi ninsori abundente, dar şi rafale de vânt de până la 140 km/h. Ninsorile vor fi abundente îndeosebi în Carpaţii Orientali, transmite ANM. 

Tot până pe 31 ianuarie la ora 10:00, este în vigoare şi un cod galben de vreme rea. În Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică (30 ianuarie) și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55...65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h. La munte rafalele vor depăși 90...100 km/h, zăpada spulberată, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel