Traista-ciobanului, beneficii. Tratament pentru insuficienţa cardiacă, combate HIPER şi HIPO-TENSIUNEA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Această plantă este un adevărat medicament natural.

Foarte cunoscută în medicina tradiţională, traista-ciobanului este o plantă medicinală cu multiple virtuţi terapeutice. Astfel, preparatele din această plantă au efect garantat în calmarea durerilor abdominale şi în insuficienţa cardiacă compensată.

Pentru prepararea tincturilor, ceaiurilor şi decocturilor este folosită partea aeriană a plantei în timpul înfloririi. Traista-ciobanului este importantă pentru proprietăţile ei tonice, stimulente, antihemoragice, hipotensive şi analgezice. Ea combate cu succes hemoragiile gastrice şi intestinale, enterocolitele, hipertensiunea şi hipotensiunea arterială, arteroscleroza şi angina pectorală. De asemenea, cataplasmele acţionează benefic asupra plăgilor şi rănilor care sângerează continuu.

Preparate din traista-ciobanului recomandate în terapia naturistă:

- infuzie: o lingură de floare uscată la 200 ml de apă clocotită; se infuzează 10 minute, se strecoară, se îndulceşte şi se bea unul-două ceaiuri pe zi, cu 30 de minute înainte de mese, în cazul hemoragiilor nazale, stomacale şi intestinale.

- vin medicinal: din 180 de grame de plantă uscată la un litru de vin alb; se pune la macerat 10 zile, se strecoară şi se ia câte o lingură la interval de o oră contra hemoragiilor uterine şi intestinale şi în durerile de stomac.

- decoct: din 4-5 grame de plantă uscată la 200 ml de apă rece; se fierbe 5 minute, se lasă la infuzat 10 minute, se strecoară şi se iau câte trei linguri, de trei ori pe zi, contra hemoragiilor (uterine, pulmonare şi stomacale), litiază renală.

Citește și: Durere în gât, remedii, propolis și tinctură de gălbenele

- tinctură: se prepară din 200 g de plantă la 500 ml de alcool de 40 de grade; se pune într-o sticlă bine astupată şi se lasă la macerat 10 zile. Se foloseşte la masarea pielii, de 3-4 ori pe zi, în caz de atrofie musculară sau a membrelor;

- cataplasme: dintr-un pumn de plantă proaspătă, înmuiată în apă fierbinte şi aplicate calde, în tifon, pe sâni inflamaţi şi dureroşi la femei care alăptează.

O întâlnim peste tot, pe lângă garduri, drumuri, case, parcuri şi grădini. Ne însoţeşte, cu florile ei albe, mici şi delicate, de primăvara până toamna şi într-atât face parte din peisaj încât arareori o mai observăm. Atât de discretă şi aparent neînsemnată şi totuşi atât de valoroasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel