Traian Băsescu: Trebuie să avem forţa necesară să întrerupem mita electorală. Fiecare candidat să primească bani de campanie de la buget
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu-pdl
basescu-pdl

Preşedintele Traian Băsescu susţine că trebuie întreruptă mita electorală prin introducerea unui standard de cost pe fiecare candidat în alegeri, care să primească bani de la bugetul de stat sau de la bugetul local.

„Trebuie să avem forţă să întrerupem mita electorală şi să curăţăm alegerile. Nu se poate face decât într-un singur fel: asumându-ne standarde de cost pe fiecare candidat şi dându-i banii din bugetul de stat sau din bugetul local. Este singura soluţie să terminăm cu clientela din afara clasei politice şi vă asigur că este infinit mai ieftin aşa decât ceea ce se întâmplă acum“, a declarat, marţi, şeful statului, citat de Agerpres.

El a explicat că în situaţia în care candidatul va avea bani de la bugetul de stat, atunci el va trebui să justifice prin facturi banii cheltuiţi.

'Dacă lăsăm la liber finanţarea partidelor, nu vom face mare lucru în curăţarea clasei politice. Vă asigur că o să dispară şi din partide ideea: Aoleu, trebuie să găsim candidat care are bani să-şi susţină campania', a mai spus Băsescu.

Şeful statului a mai afirmat că va trebui să li se explice românilor de ce într-o perioadă în care se reduc salariile, politicienii au decis să finanţeze campaniile din bugetul de stat, spunându-li-se acestora că, altfel, s-ar pierde mult mai mult.

'Este o chestiune de alocare de resurse, pe care trebuie să le faci, decât să mai ai căldările, uleiul şi zahărul, mai bine stabileşti un buget de 50.000 pentru un candidat şi pe urmă să-i deconteze', a explicat preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel