Traian Băsescu: România oferă servicii sanitare şi de educaţie de proastă calitate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu spp
basescu spp

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, marţi, că România le oferă cetăţenilor săi servicii de proastă calitate în ceea ce priveşte sistemul de sănătate şi de educaţie, dar, cu toate acestea, soluţiile Guvernului român nu au fost susţinute în mass-media.

„Trebuie să recunoaştem că România oferă cetăţenilor săi servicii de proastă calitate. Mă refer la două care sunt esenţiale pentru prezentul şi viitorul naţiunii: sănătatea şi educaţia - două servicii fundamentale pe care un stat trebuie să le ofere. Promovarea noi legislaţii a avut o opoziţie extraordinară, deşi şi cei care se opuneau ştiau că şi serviciul de sănătate şi cel de educaţie, practic, îngroapă naţiunea în anul următor. Deci, este şi o chestiune de responsabilitate a cuvântului propagat“, a afirmat şeful statului, citat de Agerpres.

El a afirmat că actualul Guvern şi majoritatea parlamentară s-au aflat într-o situaţie dificilă, într-o perioadă de recesiune, cu resurse puţine, dar cu toate acestea, au găsit în interiorul lor soluţii, deşi nu au avut susţinerea mass-media.

„Acest Guvern şi această majoritate la limită s-au aflat într-o dificultate extraordinară. Un Guvern în perioadă de recesiune profundă, cu resurse tot mai puţine, un Guvern aflat într-o situaţie de criză economică profundă este un Guvern aflat în a doua situaţie după cea de război, ca dificultate. (...) Nu a existat niciun fel de sprijin public, decât foarte rar, pentru ca acest guvern să-şi ducă la capăt măcar acţiunile bune“, a explicat preşedintele Băsescu.

El a ţinut să precizeze că vina pentru situaţia în care se află sistemul sanitar şi cel al educaţiei nu le aparţine administraţiilor locale sau centrale. „Arătaţi-mi cine a susţinut descentralizarea şi restructurarea sistemului de sănătate! Toţi ştiu că avem vreo 200 de spitale în plus, toţi ştiu că avem cel mai mare număr de paturi pe mia de locuitori din UE, toţi ştiu că în spitale plata se face în funcţie de numărul de paturi ocupate. (...) Dar parcă funcţionează o lege a tăcerii, nimeni nu vrea să spună la tv adevărurile, ca să le audă şi omul din mediul rural. Impresia este că Guvernul acesta este împotriva propriului popor, iar preşedintele şi mai şi. Ceea ce este o mare minciună“, a mai spus Băsescu.

Potrivit acestuia, interesele unor oameni de afaceri au făcut ca atmosfera creată în perioadă de criză să fie cea a unui colaps. „Atmosfera creată a fost una prin care s-a dorit un colaps. Uite că nu s-a întâmplat şi nu se va întâmpla. Au fost interese ale unor oameni de afaceri care ar fi vrut ca statul să intre în colaps“, a spus preşedintele Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel