Traian Băsescu, rebranding spectaculos? Renașterea politică, aruncată în aer de Alfred Bulai
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Revenire spectaculoasă a lui Traian Băsescu sau pași repezi spre sfârșitul de mandat? Doar 15 zile îl despart pe președinte de plecarea de la Palatul Cotroceni, după zece ani în fruntea țării.

Scandalul politic îl face doar mai simpatic

Premierul Victor Ponta l-a asociat în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale pe Klaus Iohannis cu Traian Băsescu. A recunoscut când a fost invitat la interviul DC News că a fost o greșeală. Câștigarea alegerilor de către candidatul ACL a însemnat o rebranduire a președintelui Traian Băsescu? Dacă în mediul online au apărut analize ale diferiților jurnaliști care s-au arătat favorabili acestei idei, analistul politic Alfred Bulai spune 'nici vorbă'. "Ce să mai rebranduiască politic? N-are ce să mai rebranduiască după zece ani de mandat și după douăzeci de ani în scena politică. Nu poate decât să-și pozitiveze imaginea pentru că uită lumea că a fost președinte, uită de tot și dacă sunt probleme pe scena politică în sensul că o să devină mai simpatic", a subliniat Alfred Bulai. 

După alegeri, președinta viitorul partid din care va face parte Traian Băsescu a spus că președintele și-a terminat mandatul învingător. Alfred Bulai spune că "Nu a revenit absolut deloc. La încredere, este slab. La încredere este același Traian Băsescu. Faptul că l-a acuzat Ponta pe Iohannis că este omul lui Băsescu nu înseamnă că lumea l-a crezut tocmai aici este problema că nu l-a crezut. În momentul în care Traian Băsescu a susținut-o pe Elena Udrea care-l înjura pe Klaus Iohannis, nu avem de ce să credem că lumea l-a crezut pe Victor Ponta. Normal, ea e fan Băsescu și susține chestia asta. Femeia vrea să fie consecventă unui gen de poziție pe care a avut-o de-a lungul timpului". 

Băsismul original versus băsismul extremist

Mai mult, vorbind tot despre rebranding personal, un nou partid este anunțat că va apărea pe scena politică, fondat de Monica Macovei, care pleacă de pe poziții concurente cu PMP (PMP- 5,20%, Monica Macovei 4,44%). Președintele Traian Băsescu a spus, glumind la Cotroceni, că macoveismul este forma extremistă a băsismului, ceea ce iscat reacții puternice de o parte și de alta în spațiul online. Sociologul Alfred Bulai consideră, însă, că nu există termen de comparație între cei doi. "Macovei a luat 4% cu o campanie super costisitoare, imensă. Sunt doar declarații. O campanie furibundă pe Internet, a luat 4%. E insignifiant. Extremismul e mai puternic în România decât 4%", a spus Alfred Bulai. 

"Politica de acum încolo va fi canalizată de actorii principali. Pe Klaus Iohannis, pe Victor Ponta, evident, ca prim-ministru. Traian Băsescu eventual va mai fi invitat pe la emisiuni, din când în când", a conchis Alfred Bulai. 

Sursă foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel