Data publicării:

De ce o susține Traian Băsescu pe Clotilde Armand pentru Primăria Sectorului 1. Bogdan Chirieac: E un sentiment de jenă

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Raul Stef
Inquam Photos / Raul Stef
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre mesajul lui Traian Băsescu, care și-a arătat susținerea pentru actualul edil al Sectorului 1.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit la un post TV unde a vorbit despre mesajul de susținere pe care l-a lansat fostul președinte Traian Băsescu, care îi îndeamnă pe bucureștenii din Sectorul 1 să o voteze pe Clotilde Armand, actualul edil, dar și de ce aceasta ar fi dispusă ”la orice” pentru a câștiga un nou mandat.

”În mod logic, niciun om care locuiește în Sectorul 1 nu poate fi mulțumit de această doamnă. Nu este vorba de omul politic, ci este vorba de gospodarul Clotilde Armand. Și este vorba și de comportamentul doamnei. Dacă vă uitați la ședințele de Consiliu Local, eu nu sunt medic, poate înțeleg greșit, dar sunt crize de isterie care se întâmplă acolo. Acolo nu este de om politic, ci de persoană fizică. 

Cred că domnul Băsescu, pur și simplu, vrea să ne facă rău, locuitorilor din Sectorul 1. Nu îmi dau seama. Dânsul este ieșit din politică, odată cu mandatul acesta, deci în afară de o umoare a domniei sale, nu găsesc o explicație pentru ce ai susține-o pe doamna Cotilde Armand”, a declarat analistul Bogdan Chirieac, la Realitatea Plus.

Întrebat dacă această susținere pe care  Traian Băsescu i-o arată actualului edil al Sectorului 1 i-ar face ”un deserviciu lui Clotilde Armand”, având în vedere că locuitorii din acest sector ”sunt nemulțumiți de modul în care s-a transformat acest sector în ultimii patru ani”, Bogdan Chirieac a punctat că cetățenii ”nu sunt nemulțumiți, ci îngroziți”.

”Capitala Capitalei, cu cele mai multe resurse, s-a ghetoizat, din multe puncte de vedere, nu doar al gunoaielor de pe stradă, ci și din punct de vedere social, de îngrijire al banului, spitalele. Nu este vorba de un deserviciu. Doamna Armand se bucură de sistemul de vot aberant din România, într-un singur tur. Aici și cu 25% poți să ajungi primar, 25% dintre voturi. Domnul Băsescu presupun că are 8-10% în București. Sigur, nu este de mare ajutor, nu e vorba de cât ajută, ci de gestul fostului președinte Traian Băsescu. Acela este pus sub semnul întrebării. Adică dacă sprijinea pe cineva din partidul domniei sale, de la PMP, dar nu poți să o faci în interes de partid, să o sprijini pe doamna Clotilde Armand. Dacă vă uitați, ai dânsei, ai USR, nu prea o mai sprijină. Au o distanță respectabilă față de domnia sa. Dacă pentru dl de la Sectorul 2, Radu Mihaiu, dl. Fritz, Allen Coliban, sunt sprijiniți de USR, în privința domniei sale este o distanță a USR-ului. Ai un sentiment de jenă, la București”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Bogdan Chirieac: Este dispusă la orice pentru a câștiga un nou mandat

În ceea ce privește scandalul sacilor cu buletinele de vot, moderatorul TV a întrebat dacă actualul edil, ”în disperare de cauză ar putea ajunge la același scenariu”, analistul politic a subliniat că ”dânsa nu a suportat rigorile legii în acesta caz și nu am niciun fel de îndoială că dânsa este dispusă să facă orice pentru un nou mandat, nu că ar face ceva în viitorul mandat, dar pur și simplu vine din domnia sa.

Nu există niciun proiect pe care să-l fi făcut doamna Armand, bun pentru Sectorul 1, ceva care să fi rămas. Da, în opinia mea este dispusă la orice pentru a câștiga un nou mandat”, a mai spus Bogdan Chirieac, care a adăugat că este vorba de interese. ”Nu ale doamnei Armand, că nu am văzut interesele pecuniare ale doamnei Armand, dar în jurul domniei sale cred că sunt persoane interesate.

De exemplu contractul acela cadru, de 100 de milioane de euro pentru plantat de panseluțe, 2 milioane de euro pe lună, vară-iarnă, acela este un contract consistent. Plus, nu se investesc bani, s-a prăbușit sectorul. Iar la dânsa, nu este o ambiție politică, este o chestiune psihologică a doamnei Armand, nimic de ceea ce ține de un om politic responsabil”, a mai spus Bogdan Chirieac.

În plus, analistul politic a ținut să sublinieze, în contextul dezvăluirilor care au apărut cu numai câteva zile înainte de alegerile comasate, locale și europarlamentare, că nu se mai poate schimba nimic în opinia votanților: ”Nu, cinstit nu. Cred că de două săptămâni lucrurile sunt clare”.

Care este mesajul de susținere a lui Traian Băsescu

”Clotilde Armand este soluția pentru Sectorul 1. Eu locuiesc în Sectorul 1 și voi vota Clotilde Armand. Este singura soluție pentru ca mafia PSD să nu ajungă din nou la banii Sectorului 1. Clotilde Atmand nu a făcut politică de partid, ci Clotilde Armand a cheltuit banii pentru cetățenii Sectorului 1. Vă propun ca împreună, pe 9 iunie, să votăm Clotilde Armand pentru primăria Sectorului 1 și Alianța Dreapta Unită Parlamentul European și pentru Consiliul Sectorului 1”, se arată în mesajul de susținere al fostului președinte, Traian Băsescu, distribuit pe social media de actualul edil al Sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel