Traian Băsescu: Nu exclud transformarea Mișcării Populare în partid. Ideea fundației a fost a mea
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Președintele Traian Băsescu a afirmat, miercuri seară, în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării” de pe B1 Tv că în noua fundație Mișcarea Populară nu își va găsi locul niciun politician român, dat fiind faptul că presiunea politică nu este sănătoasă pentru stat. "Mişcarea Populară este deschisă celor care nu sunt angajaţi politic", a precizat Băsescu.

„Există o presiune formidabilă pentru punere sub control politic a instituțiilor statului, care e nesănătoasă pentru stat. Insituțiile nu vor rezista la nesfârșit. De aceea, trebuie creată o poziție inversă, prin intermediul celor neangajați politic”, a spus Băsescu.

 Președintele Băsescu a mai precizat că nu exclude ca Mișcarea Populară să devină un partid.

 „Nu exclud acest lucru, dar nu vreau ca fundația să fie un buffer pentru partidele politice. Dacă se va transforma în partid eu voi pleca”, a spus președintele.

 Șeful statului a afirmat că nu va avea nicio contribuție la conducerea fundației, dar o supraveghea și încuraja să existe.

 „Da, a fost ideea mea să lansăm o astfel de fundație. Dar nu voi avea nicio contribuție la conducerea ei, nu voi fi nici măcar în bord, deși legea îmi permite, dar voi veghea și o voi încuraja să existe. La conducerea ei se va afla un om de prestigiu, probabil din lume culturală sau chiar jurnalistică. Eu nu mai am nevoie de niciun beneficiu politic, vreau doar ca cei 56% de oameni care n-au votat să aibă un loc de manifestare”, a spus Traian Băsescu.

 Șeful statului a precizat că a fost nevoie urgentă de lansarea unei astfel de fundații pentru că trebuie antrenată categoria de persoane care la ultimele alegeri au spus că nu o interesează politica.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel