Traian Băsescu - Ilie Năstase, conflict deschis: Cum l-a refuzat președintele pe fostul tenisman
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
La propunerea Ministerului Apărării Naţionale, Ilie Năstase ar fi urmat să fie avansat în grad, la data de 1 decembrie 2014, de Ziua Naţională a României. Fosta legendă a tenisului mondial nu a avut însă acest privilegiu, fiind omis de către preşedintele Traian Băsescu.

Pe 1 decembrie 2008, Traian Băsescu l-a avansat pe Ilie Năstase la gradul de general-maior. Acum, acelaşi preşedinte i-a refuzat, de Ziua Naţională, înaintarea la gradul de general-locotenent.

Primul număr unu din istoria ATP crede că a fost refuzat de șeful statului din cauza declarațiilor pe care le-a făcut în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale la adresa Elenei Udrea.

Citește și: Ilie Năstase șochează! Vrea să plece din România

"Din câte ştiu, trebuia să fiu avansat în grad odată cu Anghel Iordănescu, însă domnul Traian Băsescu nu a vrut. S-ar părea că e supărat pe mine. Cei de la MApN m-au propus pentru gradul de general-locotenent, însă domnul preşedinte nu a dorit să semneze. Are el ceva cu mine, probabil pentru că m-am luat de Elena Udrea în campania electorală ... . Nu i-a picat bine şi uite că mi-a refuzat înaintarea în grad. Pentru mine era o cinste, chiar dacă este un titlu onorific, dar, dacă dânsul nu a înţeles lucrul acesta, ce să-i fac ... . Poate următorul preşedinte este unul mai cu clasă, mai educat", a afirmat Ilie Năstase, citat de Ziarul Ring.

În prezent general-maior, Ilie Năstase (68 de ani) spune că nu are niciun avanjat de pe urma gradului din Armata Română.

"Nu am luat niciodată pensie de la Armată pentru gradul pe care-l am. Când am împlinit vârsta de pensionare nu am făcut niciun demers pentru a primi o remuneraţie pentru gradul de general, deoarece nu aveam nevoie de bani. Nu am făcut-o şi nici de acum încolo nu o s-o fac. Îmi place să port haina militară, de aceea o îmbrac, dar lumea trebuie să ştie că Ilie Năstase nu are niciun beneficiu financiar pentru asta", a continuat fost mare tenisman.

Vezi și: Interviu cu Băsescu, amânat de la publicare. Care sunt motivele

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel