Traian Băsescu îl atacă pe Crin Antonescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
traian dcc
traian dcc

Președintele Traian Băsescu a făcut pentru a doua oară în ultimele 24 de ore declarații de presă. Șeful statului și-a susținut argumentele prezentate ieri, subliniind că președintele Senatului, Crin Antonescu, ”nici măcar nu a citit raportul CE” și, în plus, a avut o influență puternică în ”punerea sub semnul întrebării a statului de drept.”

Din nou, președintele s-a arătat în numeroase rânduri îngrijorat în privința raportului MCV din decembrie, care, în lipsa unei reacții corecte, se va dovedi ”dezastruos.” De Ce News vă prezintă cele mai importante declarații ale președintelui, din timpul conferinței de presă susținută marți.

-          N-am crezut că e nevoie să mai intervin atât de repede. S-a creat o confuzie pe care am văzut-o in reacțiile unor politiceni.

 -          Scuzați-ma că fac acest lucru dar o să vă citesc din ultimul raport al CE pe MCV. ”Prezentul raport este adoptat în momentul în care se pun întrebări importante despre importanța statului de drept”. Ieri am insistat pe această idee. Sunt multe formulări care se referă la ANI și la statul de drept.  ”Cel mai important dintre pașii următori va fi acela că Guvernul și insituțiile esențiale din România să-și demonstreze anagamaentul față de independența sistemului judiciar. Se impun măsuri urgente adoptate de Guvern și Parlament.” N-am vorbit decât despre respectarea statului de drept

 -          Din păcate fostul președinte interimar al României nu a citit nici măcar raportul CE cu privire la România din această vară. Ar trebui să fie mai atent și să știe că a avut o contribuție esențială în a pune sub semnul întrebării statul de drept. Din nefercire consecințele le suportă românii. Declarația mea de ieri a fost un semn de maxima alertă. Sunt îngrijorat de raportul din luna decembrie pentru că atâta timp cât ți se subliniază în precedentul raport nevoia de a se respecta statul de drept, iar după acest raport votezi in Senat împotriva unei hotarâri ÎCCJ, menții în funcție miniștrii declarați incompatibili. Cum să nu fiu îngrijorat când la raportul din decembrie riscăm să avem o mențiune că România nu mai respectă criteriile de la Copenhaga. Nu este o declarație de presă politicianistă, ci o îngrijorare profundă. Dacă nu reacționăm corect ca și politicieni la consolidarea părerii că România și-a reintrat demult  în cadența statului de drept, riscăm… Cei care mai cred că mai este esențială îndepărtarea președintelui se înșeală, iar cu mine nu vor putea negocia independența instituțiilor.

 -          Impresia mea a fost că ieri s-au creat niște confuzii. N-am intrat în campanie. Sunt îngrijorat că actualul Parlament își termină mandatul și nu mai avem timp să reparăm ceva. Raportul poate fi dezastruos.

 -          Vreau să arăt că nu am avut ieșirea de ieri pentru că mi-a venit mie. Mai avem de rezolvat probleme care fac parte din raportul de țară din iulie. Voi avea o întâlnire cu premierul Victor Ponta mâine sau poimâine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel