Traian Băsescu este mulțumit de lucrările de la Dornești
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Traian-Basescu
Traian-Basescu

Președintele Traian Băsescu s-a declarat mulțumit de lucrările de la podul Dornești, distrus la inundații, într-o vizită în localitatea suceveană.

Încântat de stadiul lucrărilor, Băsescu a spus că podul, care trece peste râul Suceava de pe DN 17A Siret-Rădăuţi, ar putea fi dat în folosință la jumătatea lunii noimebrie. El le-a spus constructorilor că lucrările se află "la limită cu iarna" şi că termenul de finalizare, stabilit pentru 15 noiembrie, ar putea fi devansat cu o zi.

"Cred că îl terminaţi pe 14 noiembrie", le-a spus preşedintele constructorilor, arătând că după acea dată militarii care deservesc actualul pod de pontoane de la Dorneşti se vor putea reîntoarce în cazărmi.

Preşedintele a spus că ideea instalării podului de pontoane a fost una bună, acesta fiind tranzitat de aproximativ 4.000 de autoturisme, zilnic.

Şeful statului s-a interesat şi de stadiul lucrărilor de reparaţii la calea ferată pe tronsonul Suceava -Dorneşti, distrusă de viituri pe trei porţiuni, iar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a spus că lucrarea va fi gata în 10 noiembrie.

De asemnea, șeful statului a întrebat și stadul lucrărilor la casele distruse vara trecută. Gheorghe Luța, primarul localității, a spus că 30 de familii s-au mutat deja în noile locuințe, iar celelalte 10 case sunt la stadul de montare a acoperișului sau la lucrările interioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel