Traian Băsescu despre problema romilor: Vom începe să fim mai duri
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu2
basescu2

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că statul român trebuie să fie mai dur în ceea ce priveşte rezolvarea problemei romilor din ţara noastră, neplata alocaţiilor dacă aceştia nu îşi trimit copii la şcoală putând fi una dintre măsuri.

„Vom începe să fim ceva mai duri, de exemplu să nu mai plătim alocaţiile dacă părinţii nu îşi trimit copiii la şcoală. Până acum am fost foarte flexibili, dar trebuie să facem ceva“, a declarat şeful statului, la începutul întrevederii de la Palatul Cotroceni cu Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE, Knut Vollebaeck, care efectuează o vizită în ţara noastră, informează Agerpres.

Preşedintele a subliniat că sugestiile în rezolvarea acestui subiect sunt binevenite şi că există o lipsă de înţelegere profundă, chiar la nivel european, a acestei probleme. „Există o lipsă de înţelegere faţă de cât de adâncă este această problemă, chiar la nivel european, dar ne asumăm responsabilitatea faţă de cetăţenii noştri. Nu încercăm să punem această problemă la nivel european, dar în acelaşi timp este nevoie de o cooperare la nivel european“, a explicat Traian Băsescu.

Înaltul Comisar pentru Minorităţi Naţionale al OSCE s-a întâlnit luni cu ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, iar marţi cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, şi cu preşedintele Comisiei de politică externă din Camera Deputaţilor, Attila Korodi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel