Traian Băsescu, despre conflictul din Israel: Nu este de tolerat, omoară populație civilă. Armata israeliană va intra în Gaza
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Traian Băsescu
Sursă foto: Facebook Traian Băsescu
Traian Băsescu, preşedinte al României între 2004 şi 2014, a vorbit despre conflictul din Israel. 

Traian Băsescu a vorbit despre situația tensionată din Israel. El este de părere că armata israeliană va intra în Gaza pentru ca de acolo să lanseze rachete ce ar putea distruge infrastructura Hamasului. Băsescu a menționat și legăturile pe care Hamas le are în Liban și Siria.

”Hamas are infrastructuri militare și în Liban și în Siria”

„Părerea mea este că armata israeliană va intra în Gaza, pentru că de acolo se lansează rachetele, pentru a distruge toată infrastructura Hamasului. Pentru că Hamas are infrastructuri militare și în Liban și în Siria, probabil că armata israeliană va face ce știe să facă cel mai bine, adică să lupte”, a declarat Traian Băsescu, la Realitatea PLUS.

VEZI ȘI: Medicul lui Netanyahu, din buncăr: Fâșia Gaza trăiește pentru că noi le dăm apă. Ei vor să șteargă Israelul de pe fața Pământului

”Nu cred că este de tolerat situația actuală”

Totodată, Băsescu susține că faptul că sunt omorâți civili este de netolerat, iar "armata israeliană va interveni”. 

„Nu cred că este de tolerat situația actuală, în care o organizație teroristă finanțată de Iran în mod clar și e arhicunoscut acest lucru, omoară populație civilă, pentru că despre asta vorbim. O organizație teroristă lansează rachete și bombe împotriva populației civile, ceea ce e foarte grav. Armata israeliană va interveni”, a concluzionat Băsescu.

VEZI ȘI: O nouă ploaie de rachete peste Israel. Aeroportul Ben Gurion și trei orașe, vizate de bombardamente / VIDEO+FOTO

Afirmațiile lui Traian Băsescu vin în contextul în care conflictul israeliano-palestinian a escaladat săptămâna aceasta. Forțele Hamas au lansat în ultimele trei zile peste 1.700 de rachete către Israel, după ce în cursul zilei de luni 103 palestinieni au decedat în conflictul dintre mișcarea islamistă palestiniană Hamas și Israel, în Fâșia Gaza. În urma atacurilor organizației, șapte israelieni și-au pierdut viața. Bilanţul total al victimelor a ajuns la 109 morţi şi 600 de răniţi în Fâşia Gaza.

Armata israeliană a anunţat, în cursul nopţii de joi spre vineri, că nu intenţionează să invadeze Fâşia Gaza, precizând că operaţiunile militare continuă prin raiduri aeriene şi operaţiuni la sol, fără însă a oferi detalii despre poziţionarea trupelor la sol. Totul după ce iniţial, un purtător de cuvânt militar israelian a anunţat, conform presei israeliene şi Agenţiei France-Presse, că militari israelieni au pătruns în Fâşia Gaza, fără a oferi detalii despre număr sau durata misiunilor, însă, ulterior, a anunţat că nu mai sunt militari israelieni pe teritoriul palestinian.

VEZI ȘI: Armata israeliană anunţă că nu va invada Fâşia Gaza, dar confirmă operaţiunile la sol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel