Băsescu: Dacă aș fi în locul PSD, aș vota Guvernul Orban. ”Nene, ia și guvernează până la alegeri!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Traian Băsescu a declarat într-o emisiune Tv că situația politică din România, în acest moment, nu este deloc bună, ceea ce, în opinia sa, ar putea duce la o criză politică, deloc benefică.

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu este convins că forțarea alegerilor anticipate va genera o criză politică, dar crede că ”țara va rezista, cu costuri suplimentare".

Dacă aș fi în locul PSD, chiar dacă liberalii nu își votează propriul guvern, aș vota guvernul Orban și l-aș pune pe picioare, și i-aș spune 'nene, ia și guvernează până la alegeri'. Gândiți-vă că PSD și-a dat de două ori jos propriul guvern, iar acum PNL vine și vrea și el să își dea de două ori jos propriul guvern", a afirmat Traian Băsescu, joi seară, în direct pe B1 TV, la ”Dosar de politician" cu Silviu Mănăstire.

Cine va câștiga

Întrebat cine va avea câștigat din actualul „război" politic, fostul președinte al României a răspuns: „Nu știu cine va avea de câștigat, dar știu că țara va ieși destul de zdrențuită. Dacă nu avem o criză politică, atunci spuneți-mi că nu mă pricep deloc la politică, și m-am liniștit".

„Țara va rezista, dar nu este în regulă. Va rezista cu costuri suplimentare, dar va rezista. Pentru că, stați puțin, suntem în primele zile ale guvernului căzut. Vreau să vedeți cum vor reacționa băncile când vor vedea că va cădea și al doilea guvern, când vor vedea că nu se găsește o soluție politică. Deci nu este de joacă cu costurile unor astfel de exerciții gratuite. Sigur, am văzut că s-a luat în brațe ideea anticipatelor, iar cei care o iau trebuie să știe următorul lucru, și Constituția României, și toate celelalte constituții, care dau prioritate stabilității guvernamentale au în vedere faptul că poți să câștigi alegerile cu 46%, și poți să ajungi la sfârșitul mandatului cu 15%. Acest lucru nu justifică alegerile anticipate, pentru că orice guvernare erodează. Ai mandat de la popor pentru patru ani, după patru ani poporul te dă afară, or acesta e spiritul Constituției noastre, care nu stimulează instabilitatea parlamentară", a mai spus Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel