Data publicării:

Tragedie în Croația. O mașină a explodat, provocând moartea unui copil de 9 ani și rănirea altor trei persoane

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Un copil a murit după ce a explodat o mașină în Croația, alte trei persoane fiind rănite.

O mașină a explodat în Croația, ceea ce a provocat moartea unui copil de nouă ani și rănirea altor trei persoane. Poliția, citată de agențiile AFP și ANSA, a indicat că explozia a avut loc în apropierea oraşului turistic Zadar.

„Automobilul a oprit într-o parcare, după o pană”, înainte de a exploda, a menţionat poliţia, precizând că toate victimele sunt de origine cehă şi că explozia a fost declanşată de un ”dispozitiv incendiar necunoscut”.

Pentru a se stabili cauzele incidentului, care a avut loc miercuri seara, a fost lansată o anchetă.

Minorul a murit pe loc

Copilul de 9 ani a murit pe loc, iar persoanele rănite sunt două femei de 49 și 34 de ani, precum și un bărbat de 39 de ani. Pentru spitalizare aceștia au fost transportați la Zadar.

„Diplomaţii cehi din Croaţia sunt în contact cu poliţia locală”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului ceh de Externe, Daniel Drake, adăugând că deocamdată acesta nu dispune de informaţii privind originea exploziei.

Croația, celebră pentru plajele pitorești la Marea Adriatică, atrage anual circa 20 de milioane de vizitatori. Anul trecut au vizitat Croația peste 800.000 de turiști cehi, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel