Data actualizării:
Data publicării:

Tradițiile dispar, încet-încet, din România. Galerie foto cu urși, soldați și „căprari”. Instantanee care devin tot mai rare

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
DC News/ CG
DC News/ CG
Echipa DC News a încercat să surprindă cele mai reprezentative imagini pentru tradițiile românești de Anul Nou. Pe 31 decembrie, „spiritele” rele din Bacău au fost alungate de voluntarii ansamblurilor folclorice care țin în viață tradițiile românești atât de vechi.

31 decembrie ne-a găsit în comuna Palanca, din județul Bacău, acolo unde tradițiile românești de la final de an capătă una dintre cele mai vii culori. Peste 4 ansambluri folclorice și-au etalat voluntarii talentați prin dansurile și cântările specifice de la final de an.

Echipa DC News a reușit să surprindă câteva imagini cu cei care au participat la eveniment, mai ales că în toată țara, de mai mult timp, astfel de tradiții și celebrări devin tot mai rare. 

Pentru că fiecare regiune are specificul său, de această dată tradițiile românești au fost desfășurate în mare parte de moldoveni, după cum veți vedea și în imaginile de mai jos.

În poze veți observa ursarii, „monștrii” care au rolul de a speria spritiele rele ce ne-ar urma în noul an, dar și „Jocul caprei” (N.R. „Turca”, în limbaj vechi, este specific zonei Moldovei), și multe altele. Calitatea costumelor participanților a fost una de invidiat.

 

 

 

Costume tradiționale de Anul Nou

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cei ce alungă spiritele rele

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel