Toyota va lansa primele mașini complet electrice în 2021
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Toyota va primele mașini full-electric produse în masă în afara Chinei, destinate pieței americane, a transmis cel mai mare producător auto al lumii.

Conform The Verge, Toyota a pomenit în trecut despre dezvoltarea unui SUV electric pe o platformă flexibilă care poate găzdui mai multe mașini, pe modelul Volkswagen, General Motors și altor companii. Acum, cele două noi mașini electrice vor fi anunțate alături de un hybrid.

„Continuăm să fim lideri în electrificarea care a început prin munca de pionierat cu Prius, acum aproape 25 de ani”, a transmis vicepreședintele american de vânzări din America de Nord, Bob Carter. „Noile produse electrificate Toyota vor oferi clienților multiple alegeri de distribuție pentru nevoile lor”. Toyota a ajuns atât de târziu la o mașină full-electric din cauza argumentului emisiilor similare între mașinile hibrid și mașinile electrice. Emisiile sunt „cam aceleași când sunt luați în calcul factorii poluanți creați de producția electricității pentru a reîncărca bateriile”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel