Totul despre carcinomatoza peritoneală. Dr. Olivia Sgarbură, la Academia de Sănătate
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 29 aug 2022, 10:42
WhatsApp
Ce este carcinomatoza peritoneală. Dr. Olivia Sgarbură este invitatul zilei la Academia de Sănătate.

Dr. Olivia Sgarbură, chirurg oncolog la Institutul de Cancer din Montpellier, unul dintre cele mai reputate institute de cancer din Franța, doctor în științe medicale, expert european în carcinomatoza peritoneală și cercetător afiliat INSERM 1984, unde, în calitate de cercetător studiază rezistența la chimioterapie și noi molecule anticancer, este invitatul zilei al emisiunii Academia de Sănătate.

La această nouă ediție a emisiunii Academia de Sănătate, academicianul Irinel Popescu a explicat că "vom aborda un subiect de oncologie, un subiect dificil, un subiect relativ controversat și un subiect în care există puține centre de excelență, puține zone de expertiză, cel puțin la nivel național, câteodată și la nivel internațional. Este vorba de ceea ce numim carcinomatoză peritoneală, adică atunci când un cancer se răspândește în întreaga cavitate peritoneală și o să vedem ce posibilități avem de a lupta cu această fază a unui cancer.

Pot fi mai multe tipuri de cancer care să ducă la apariția carcinomatozei peritoneale. Ce metode ne stau astăzi la dispoziție? 

Vom aborda subiectul cu dr. Olivia Sgarbură, chirurg oncolog la Institutul de Cancer din Montpellier, doctor în științe medicale, fostă elevă a Școlii Chirurgicale de la Fundeni și mă bucură poziția pe care a obținut-o și calitatea sa de expert european în carcinomatoza peritoneală". 

Emisiunea va fi redifuzată luni, 29 august, ora 11:00, simultan, pe Youtube DC Medical și pe Facebook DC Medical și DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?