Totul despre alienarea parentală. Susținerea și protejarea relației părinte-copil, subiectul săptămânii la Ultrapsihologie / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
DC News
DC News
Încă o emisiune de succes pe subiectul alienării parentale la DC News și DC News TV!

În acest moment vorbim de peste un milion de părinți/copii care trec prin această formă de abuz (conform unui studiu). Peste un milion de copii care au fost sau sunt abuzați în acest mod, în timp ce autoritățile nu au capacitatea să ia măsuri. Peste un milion de abuzatori care trăiesc liniștiți printre noi fără să înțeleagă răul pe care îl produc propriilor copii și fără să suporte consecințele acțiunilor lor.

Alienarea parentală trebuie stopată pentru a da o șansă la o viață normală copiilor noștri! Cristian Anghel, Alina Enache-Vornicu și avocat Mitran Marius Cosmin au fost invitați la DC News și DC News TV, la emisiunea „UltraPsihologie” cu psihologul Radu Leca și psihoterapeut Ramona A. Dumitru.

1. Care sunt semnele și comportamentele specifice care ar putea indica existența alienării parentale într-un mediu familial?

Semne și comportamente specifice

2. Ce rol joacă factorii psihologici și emoționali în procesul de alienare parentală, atât din perspectiva copiilor, cât și a părinților?

Rolul factorilor psihologici

3. Care sunt metodele de diagnosticare și evaluare a alienării parentale utilizate de către profesioniștii din domeniul sănătății mintale și justiției?

Metode de diagnosticare

4. Impactul și consecințele alienării parentale asupra sănătății mentale și emoționale a copiilor implicați?

Impactul si consecințele

5. Ce măsuri și intervenții pot fi luate pentru a preveni și trata eficient cazurile de alienare parentală?Care sunt consecințele juridice și etice ale alienării parentale pentru toți cei implicați, inclusiv copiii, părinții și sistemul juridic?

Măsuri legale/psihologice

7. Cum poate fi susținută și protejată relația părinte-copil în cazurile de alienare parentală, în contextul deciziilor judiciare și a intervențiilor profesioniștilor din domeniul sănătății mintale?

Stați cu noi! Sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 12.00 începe emisiunea care va fi difuzată pe DC News și DC News TV - Facebook și Youtube!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel