Toto Cutugno, recital de excepție alături de Paula Seling si Laura Bretan
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Toto Cutugno
Toto Cutugno
Cântărețul italian Toto Cutugno a fost invitatul special al Concursului Național Gala Premiilor Excelsior 2018, un eveniment prin care Teatrul Excelsior din București recunoaște și premiază excelența în cântul coral.

El a susținut un recital de excepție. Prima piesă a fost cântată alături de Paula Seling și Laura Bretan ((15 ani), castigatoarea celui de-al saselea sezon Romanii au talent si finalista la America's Got Talent. Apoi celebrul cântăreț italian a ales două piese în limba română, "Ciobănaș cu 300 de oi" și "Așa-i românul", iar pe final a cântat celebrele lui piese care au scris istorie și a ridicat publicul în picioare.

Tot el a premiat, alături de Iuliana Tudor și Adrian Gazdaru, câștigătorul serii, corul Meloritm.

Gala își propune să fie o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar și o oportunitate pentru grupurile corale de amatori din întreaga țară de a se întâlni cu profesioniști din sfera muzicală și de a primi aprecierea publicului larg.

"Este singurul eveniment de acest gen din Europa, copilașii sunt foarte fericiți și pun mult suflet, vin cu toată dăruirea alături de coordonatorii lor la acest concurs. E greu de crezut că în epoca internetului, a jocurilor video și a calculatoarelor, sunt atât de mulți copii care iubesc să câte în cor. Este o activitate tare frumoasă, care îi învață ce înseamnă spiritul de echipă, îi determină să fie competitivi, îi face să își dorească să se autodepășească. Iar noi ne dorim să creștem de la an la an acest eveniment. Îi felicit pe toți, au fost admirabili", a declarat Adrian Gazdaru, directorul Teatrului Excelsior și inițiatorul acestui proiect.

(w670) Corul Melo

Corurile din marea finală

Duminică, 9 decembrie, de la ora 17:00, în transmisiune directă pe TVR 2, am urmărit cele 10 coruri din marea finală: Corul „Sfânta Elisabeta" (București), Corul de Copii „Meloritm" (București), Corul „Lia Ciocârlia" (Podul Ilioaiei, Iași), Corul „Cununița Muntenească" (Ploiești), Corul „Vox Infantiae" (Roman), Corul „Dolce" (Slatina),Corul „Bravissimo" (București), Corul de copii „Sonoris" (Târgoviște), Corul „Talita Kumi" (Piatra-Neamț) și Corul de copii al Liceului „Waldorf" (Timișoara).

Juriul finalei a fost format din: Gheorghe Zamfir – naist virtuoz și compozitor și doctor în muzică, Valentin Gruescu – dirijor, profesor universitar și doctor în muzică, Daniel Jinga – maestru de cor al Operei Naționale București, Paula Seling – una dintre cele mai apreciate voci feminine ale României și Adrian Găzdaru – Directorul Teatrului EXCELSIOR.

Spectacolul a fost prezentat de Iuliana Tudor, iar în Camera Verde tinerii artiști au fost întâmpinați de Liana Stanciu. Evenimentul, care a fost transmis în direct pe TVR 2, este organizat de Primăria Municipiului București prin Teatrul Excelsior, în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune și Ministerul Educației Naționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel