Tot ce trebuie să știi despre a 10-a ediție a festivalului SUPER din perioada 29 august - 4 septembrie 2022
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursă foto: facebook Super
Sursă foto: facebook Super
În perioada 29 august - 4 septembrie 2022 va avea loc ”Super”, festivalul de artă făcută de adolescenți.

Super este adresat publicului tânăr, interesat de problemele sociale și culturale. Scopul acestui festival este de a facilita educația prin artă din România și Republica Moldova și care include filmul, poezia, artele plastice, scrierea creativă și fotografia.

”Super este o opțiune de educație alternativă la sistemul de învățământ, întrucât prin atelierele de film, poezie, scriere jurnalistică, etc. creăm oportunități gratuite de educație non-formală prin artă.” conform comunicatului

Festivalul este organizat de către voluntari și în acest moment au loc pregătirile pentru a 10-a ediție, care gravitează în jurul observației și nonficțiunii.

Prima proiecție a avut loc în anul 2013 și a avut 100 de spectatori, iar în 2021 au participat 2000 de spectatori în cele 7 zile de activități.

Ediția din anul 2021 a fost organizată de către 100 de adolescenți, au avut loc 10 proiecții de filme făcute de adolescenți: o competiție națională și o competiție internațională; peste 90 de scurtmetraje din toată lumea.  Peste 40 de artiști adolescenți au prezentat 100 de lucrări de artă vizuală (sculptură, pictură, fotografie, grafică etc.) și 5 trupe de adolescenți și studenți au participat la concert.

Atelierele de la festival sunt: 

- film, unde sunt 6 scurtmetraje, 4 traineri și 12 participanți; 

- poezie, aici are loc lectură de poezie, sunt 12 participanți și 5 traineri;

- jurnalism și fotojurnalism, sunt 15 participanți și 4 traineri; 

- teatru, sunt 15 participanți, 2 traineri; 

- dans, 15 participanți și 2 traineri; 

- relații sănătoase, 20 de participanți și 2 traineri

Super are organizate două proiecte importante. Primul este ”Super Ambasadorii” care a fost organizat în 30 de orașe din România și Republica Moldova, și au participat peste 1000 de persoane la evenimentele conexe. Al doilea este ”Super Pitch” unde este oferită suma de 300 de euro pentru a finanța proiecte de filme ale tinerilor, iar proiectele câștigătoare sunt difuzate la următoarea ediție a festivalului. 
Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel