Data actualizării:
Data publicării:

Tortul diplomat, în meniul de Anul Nou. Bilic: Tradiția a cam dispărut și cred că e păcat

Autor: Andrada Oana | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie creată de Nicole Michalou, de la Pexels
Fotografie creată de Nicole Michalou, de la Pexels

Nutriționistul Mihaela Bilic a atras atenția asupra tradiției tortului diplomat în meniul de Anul Nou, spunând că, "a cam dispărut", deși era "un dulce nevinovat și parfumat".

Alegeri prezidentiale 2024

Nutriționistul Mihaela Bilic și-a amintit că, atunci "când eram mai săraci, mai izolați, mai lipsiți de perspective", "așteptam Crăciunul pentru cozonac și Anul Nou pentru tortul diplomat."

Privind tortul diplomat, nutriționistul a subliniat că "nici că se putea o variantă de desert mai potrivită după tot meniul greu de digerat și încărcat de la mesele de sărbători."

"Îmi amintesc și acum că nu era un lucru ușor să ai tort diplomat de Anul Nou: conserva de ananas era un lux greu accesibil, pișcoturile se luau pe pile de la vreo cofetărie mai pricopsită, iar frișca era bătută în casă după ce strângeai smântână de la toate neamurile de la țară.", a mai scris Mihaela Bilic pe Facebook, menționând și că "se spune că prăjitura a fost inventată pentru un diplomat rus, mare amator de deserturi".

Tortul diplomat. Bilic: Gelatina are zero calorii, zahărul e minoritar, iar sosul de ciocolată exclus

Gelatina este "secretul pentru structura aerată și răcoritoare ce-i conferă tortului caracter dietetic.", a adăugat Bilic.

"Ingredientul de bază este frișca, adică o spumă de lapte cu consistență cremoasă, o garanție pentru plăcere. În rest avem pișcoturi, pandișpan și fructe, deci ușor și aromat. La cât sunt de iubitoare de înghețată, recunosc că tortul Diplomat e mai “moțat”: gelatina are zero calorii, zahărul e minoritar, iar sosul de ciocolată exclus.", a continuat Mihaela Bilic. 

"Tradiția tortului Diplomat în meniul de Anul Nou a cam dispărut. Și cred că e păcat, chiar era un dulce nevinovat și parfumat!", a conchis nutriționistul.

VEZI ȘI: Reguli la masa de Revelion. Câte pahare trebuie să aibă fiecare invitat. Scobitorile să nu fie la vedere

O masă festivă se prezintă, de obicei, astfel: farfuria pentru primul fel este aşezată deasupra farfuriei de serviciu. Pe ea se pune şervetul frumos împăturit. Chiflele sau feliile de pâine se pun în doua-trei coşuleţe speciale, repartizate simetric.

În cartea „Bunele maniere astăzi”, Aurelia Marinescu atrage atenţia că pe masă nu vom aşeza niciodată alături mai mult de trei cuţite şi trei furculiţe. Restul tacâmurilor (linguriţele de tort, furculiţele mici pentru prăjituri sau pentru fructe) vor fi aşezate pe o măsuţă de serviciu sau pe un bufet, pentru a fi la îndemână. 

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel