Data publicării:

"Tortul Banilor Grămadă" - Pregătește acest desert pentru masa de Revelion și vei avea noroc tot anul!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Se zice că este tortul aducător de noroc în Noul An!

Acest tort este o combinație delicioasă de ingrediente tradiționale și simboluri aducătoare de noroc, perfect pentru a începe anul cu dreptul!

Ingrediente

Pentru blat:

6 ouă

200 g zahăr

150 g făină50 g cacao

1 plic praf de copt

1 praf de sare

Pentru cremă:

500 ml frișcă lichidă

250 g mascarpone

150 g zahăr pudră

1 linguriță esență de vanilie

Pentru sirop:

200 ml apă

100 g zahăr

1 linguriță esență de rom

Pentru decor:

ciocolată rasă

fructe roșii (zmeură, rodie, căpșuni)

bănuți de ciocolată din comerț

foiță comestibilă aurie (opțional)

Instrucțiuni:

1. Prepararea blatului:

Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt. Separă albușurile de gălbenușuri. Bate albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adaugă treptat zahărul până obții o bezea de consistență fermă. Încorporează gălbenușurile unul câte unul, amestecând ușor. Cerne făina, cacao și praful de copt. Adaugă-le treptat în compoziție, amestecând cu o spatulă.

Toarnă aluatul în tavă și coace timp de 25-30 de minute. Lasă blatul să se răcească complet, apoi taie-l în trei straturi.

2. Prepararea siropului:

Fierbe apa cu zahărul până când acesta se dizolvă complet. Adaugă esența de rom și lasă siropul să se răcească.

3. Prepararea cremei:

Bate frișca lichidă până devine fermă. Într-un alt bol mixează mascarponele cu zahărul pudră și esența de vanilie. Înglobează treptat frișca în crema de mascarpone.

4. Asamblarea tortului:

Așează primul strat de blat pe un platou și însiropează-l ușor. Întinde un strat generos de cremă și continuă cu următoarele straturi de blat, alternând cu cremă. Acoperă tortul complet cu crema rămasă.

5. Decorare:

Decorează tortul cu ciocolată rasă, fructe roșii și monede de ciocolată. Dacă dorești un efect spectaculos, adaugă foiță comestibilă aurie.

Superstiție: Înainte de servire, include o monedă spălată și ambalată în folie alimentară în tort. Cel care o găsește se spune că va avea noroc pe tot parcursul anului!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel