Tortilla cu brânză și piept de pui: un mic dejun delicios și consistent, gata în șapte minute
Meniul dietetic nu trebuie să conțină neapărat feluri de mâncare plictisitoare și insipide, care să nu-ți aducă nicio placere.
Iată rețeta de tortilla cu brânză, delicioasă și consistentă, gata în doar 7 minute!
Iată lista ingredientelor:
2 ouă medii;
35 de grame de făină de orez sau de grâu;
20 de grame de orice brânză tare;
20 de piept fiert de pui;
pătrunjel,
sare;
piper.
Prepararea
Se amestecă ouăle cu făina. Apoi se adaugă, în amestec pătrunjelul tocat, sarea și piperul, amestecând totul bine. Tigaia unsă cu puțin ulei se încinge.
Salata de legume, gata în 5 minute: foarte gustoasă și sănătoasă
Se toarnă jumătate din aluatul rezultat în tigaia încinsă. Se lasă jumătate de minut, apoi, deasupra aluatului din tigaie, se pun o felie subțire de brânză și o felie de piept de pui, apoi - restul de aluat. Tortilla se coace pe foc mediu, pe ambele părți.
Dovleceii congelați pentru iarnă: 3 metode cu care nu veți da greș
Înainte de servire, este mai bine să tăiați tortilla în felii și să adăugați în farfurie și câteva legume proaspete, care o vor face și mai gustoasă. Poftă bună!
BONUS. Mic dejun parizian: o rețetă uimitoare de clătite cu portocale
Vă spunem cum să gătiți un desert clasic originar din Franța.
Clătitele franțuzești, Crêpes Suzette, sunt o adevărată comoară națională. Aceste clătite subțiri și moi cu o varietate de toppinguri sunt servite în cele mai bune brutării din țară.
Dar dacă nu mergi la Paris în viitorul apropiat, îți sugerăm să încerci să repeți rețeta clasică de clătite Suzette chiar în bucătăria ta. Felul de mâncare este cel mai potrivit pentru un mic dejun, în compania familiei sau a prietenilor.
Ingrediente (pentru 6-8 porții):
Pentru clătite:
1 pahar de făină;
1/2 cană lapte;
1/2 pahar cu apă;
2 ouă mari;
2 linguri de unt topit nesărat;
2 lingurițe suc de portocale;
1 linguriță coaja de portocală;
1/4 linguriță de sare.
Pentru sirop:
220 grame unt nesărat;
4 linguri de zahăr granulat;
100 ml lichior de portocale.
Pentru topping:
câteva linguri de înghețată de vanilie (opțional).
Metoda de gătire
Într-un castron mare, amestecați făina, laptele, apa, ouăle, 2 linguri de unt topit, sucul de portocale, coaja și sarea. Obțineți o consistență uniformă, apoi trimiteți aluatul la frigider pentru 20 de minute.
Ungeți o tigaie antiaderentă cu uleiul rămas și încălziți-o. Turnați 3 linguri de aluat în tavă, răspândindu-l uniform pe suprafață. Gătiți clătitele, întorcându-le din când în când cu o spatulă, până se rumenesc.
Roșii pane la cuptor: se fac ușor și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav
Transferați clătita finită pe o farfurie. Repetați procesul cu aluatul rămas. Nu uitați să ungeți tigaia cu unt, de fiecare dată. Când toate clătitele sunt gata, puneți-le deoparte.
Într-o altă tigaie, la foc mediu, topiți untul pentru sirop. Se ia tigaia de pe foc și se adaugă în unul topit două linguri de zahăr. Adăugați lichiorul de portocale și puneți iarăși tigaia pe foc. Aveți grijă, deoarece amestecul se poate aprinde.
Cea mai bună salată de vară: chiar și cei cărora nu le place varza, o vor adora
Înmuiați clătitele, pe rând, în acest amestec de zahăr, unt și lichior. Împăturiți clătitele în sferturi sau rulați-le și turnați peste ele siropul rămas. Serviți clătitele cu câteva linguri de înghețată de vanilie sau orice alt topping dulce la alegere. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News