Tort rapid fără coacere și fără gelatină. Rețeta inedită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Dacă vrei să faci un tort rapid și care să fie mâncat pe nerăsuflate de cei dragi, poți încerca această rețetă fără coacere pe care ți-o propunem.

Ingrediente

– 4 linguri de griș

– 300 ml de lapte

– 180 g de unt

– 1/2 de lămâie

– 100 g de zahăr pudră

– 200 g de lapte condensat rece

– 1 priză de sare

Blat:

– 3 linguri pudră de cacao

– 200 g de biscuiți

– 50 g de unt

– 100 g de zahăr

– 100 ml de lapte

Ingrediente glazură

– 50 ml de lapte

– 100 g de ciocolată

– 50 g de unt

Cum se prepară

Pregătiți crema: turnați laptele într-o cratiță și puneți-o pe foc. Încălziți laptele la foc moderat și adăugați 1 priză de sare. Amestecând încontinuu, turnați în cratița cu lapte grișul, cu un jet subțire. Ar trebui să obțineți o compoziție omogenă, scrie bucatarul.eu. Aduceți compoziția până la fierbere, apoi opriți focul.

Dați coaja de lămâie prin răzătoarea mică și scurgeți sucul acesteia. Adăugați în cratiță coaja rasă și sucul de lămâie. Amestecați foarte bine compoziția. Combinați într-un bol aparte untul cu zahărul pudră. Bateți ingredientele, folosind mixerul, până obțineți o masă omogenă. Apoi adăugați treptat, câte 1 lingură de amestec de lapte cu griș. Omogenizați ingredientele, folosind mixerul. Apoi adăugați laptele condensat rece. Mixați bine crema. Acoperiți crema cu o folie alimentară și dați-o la frigider.

Pregătiți blatul: amestecați într-o cratiță laptele cu zahărul și pudra de cacao. Puneți cratița pe foc. Dizolvați pudra de cacao la flacăra mică, apoi adăugați untul. Amestecați ingredientele, până obțineți o masă omogenă. Fărâmițați biscuiții într-un bol aparte. Turnați amestecul omogen de lapte și cacao. Amestecați foarte bine ingredientele.

Asamblați tortul: luați un platou și puneți inelul detașabil. Ungeți inelul cu unt, apoi tapetați-l cu folie alimentară. Răspândiți într-un strat uniform biscuiții și formați un blat. Aplatizați-l ușor. Turnați și uniformizați deasupra blatului crema. Dați tortul la frigider pentru 30 de minute.

Pregătiți glazura: turnați laptele într-o cratiță mică și adăugați untul și ciocolata. Puneți cratița pe foc. Topiți ingredientele la foc mic, amestecându-le încontinuu, până veți obține o masă omogenă. Scoateți tortul din frigider și turnați deasupra acestuia glazura. Iar dați tortul la frigider pentru cel puțin 5 ore sau chiar peste noapte. Îndepărtați cu grijă inelul detașabil și folia alimentară. Desertul fascinant este gata. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel