Ingrediente
– 4 linguri de griș
– 300 ml de lapte
– 180 g de unt
– 1/2 de lămâie
– 100 g de zahăr pudră
– 200 g de lapte condensat rece
– 1 priză de sare
Blat:
– 3 linguri pudră de cacao
– 200 g de biscuiți
– 50 g de unt
– 100 g de zahăr
– 100 ml de lapte
Ingrediente glazură
– 50 ml de lapte
– 100 g de ciocolată
– 50 g de unt
Cum se prepară
Pregătiți crema: turnați laptele într-o cratiță și puneți-o pe foc. Încălziți laptele la foc moderat și adăugați 1 priză de sare. Amestecând încontinuu, turnați în cratița cu lapte grișul, cu un jet subțire. Ar trebui să obțineți o compoziție omogenă, scrie bucatarul.eu. Aduceți compoziția până la fierbere, apoi opriți focul.
Dați coaja de lămâie prin răzătoarea mică și scurgeți sucul acesteia. Adăugați în cratiță coaja rasă și sucul de lămâie. Amestecați foarte bine compoziția. Combinați într-un bol aparte untul cu zahărul pudră. Bateți ingredientele, folosind mixerul, până obțineți o masă omogenă. Apoi adăugați treptat, câte 1 lingură de amestec de lapte cu griș. Omogenizați ingredientele, folosind mixerul. Apoi adăugați laptele condensat rece. Mixați bine crema. Acoperiți crema cu o folie alimentară și dați-o la frigider.
Pregătiți blatul: amestecați într-o cratiță laptele cu zahărul și pudra de cacao. Puneți cratița pe foc. Dizolvați pudra de cacao la flacăra mică, apoi adăugați untul. Amestecați ingredientele, până obțineți o masă omogenă. Fărâmițați biscuiții într-un bol aparte. Turnați amestecul omogen de lapte și cacao. Amestecați foarte bine ingredientele.
Asamblați tortul: luați un platou și puneți inelul detașabil. Ungeți inelul cu unt, apoi tapetați-l cu folie alimentară. Răspândiți într-un strat uniform biscuiții și formați un blat. Aplatizați-l ușor. Turnați și uniformizați deasupra blatului crema. Dați tortul la frigider pentru 30 de minute.
Pregătiți glazura: turnați laptele într-o cratiță mică și adăugați untul și ciocolata. Puneți cratița pe foc. Topiți ingredientele la foc mic, amestecându-le încontinuu, până veți obține o masă omogenă. Scoateți tortul din frigider și turnați deasupra acestuia glazura. Iar dați tortul la frigider pentru cel puțin 5 ore sau chiar peste noapte. Îndepărtați cu grijă inelul detașabil și folia alimentară. Desertul fascinant este gata.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- A murit Naomy, cea mai controversată vedetă a anilor 2000
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Prima luptă între un pilot uman și un avion controlat de inteligența artificială: Un "moment de transformare în istoria aerospațială"
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Klaus Iohannis, în Republica Coreea. E prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor