Data actualizării:
Data publicării:

Tort norvegian. Rețeta de "Verdens Beste Kake". Este cel mai bun!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Tortul norvegian "Verdens Beste Kake" este,poate, unul dintre cele mai bune prăjituri pe care le vei mânca vreodată.

Ingrediente penrtru aluat

– 100 g de unt

– 100 g de zahăr

– 4 gălbenușuri

– 3 linguri de lapte

– 150 g de făină cernută

– 1 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru bezea 

– 4 albușuri

– 200 g de zahăr

– 1/4 linguriță de sare

– 1/3 linguriță de acid citric

– 100 g de migdale

Ingrediente pentru cremă

– 300 ml de frișcă

Cum se prepară

Despărțiți albușurile de gălbenușuri. Amestecați într-un bol făina cernută cu praful de copt. Combinați untul moale cu zahărul, într-un bol aparte. Bateți ingredientele, folosind mixerul, timp de 2-3 minute. Treptat, adăugați câte un gălbenuș în bolul cu untul bătut. Amestecați ingredientele, folosind mixerul, apoi turnați laptele. Amestecați. Adăugați treptat amestecul cu făină cernută. Frământați aluatul.

Tapetați tava de copt cu hârtie, apoi ungeți-o cu unt. Turnați aluatul în tavă, răspândiți-l și uniformizați-l. Lăsați-l pentru ceva timp la temperatura camerei. Pregătiți bezeaua: turnați albușurile într-un bol, potriviți-le cu o priză de sare. Bateți albușurile, folosind mixerul, până veți obține o spumă cu vârfuri moi. Apoi adăugați treptat zahărul și acidul citric. Bateți compoziția, până veți obține o spumă cu vârfuri stabile.

Acoperiți aluatul din tavă cu bezea. Răspândiți-o și uniformizați-o. Folosind o lingură, modelați un desen după gust. Tocați migdalele, folosind un cuțit, pe un tocător de lemn. Presărați bezeaua cu migdalele tocate. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 170°C, pentru 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

Scoateți blatul copt și rumen din tavă și tăiați-l în două părți egale. Lăsați să se răcească complet. Pregătiți crema: turnați frișca într-un bol și bateți-o folosind mixerul, timp de 3-5 minute, până veți obține o masă spumantă cu vârfuri tari. Puneți crema în sacul pentru patiserie.

Asamblați tortul: așezați un blat pe un platou și folosind sacul pentru patiserie, acoperiți-l cu cremă. Apoi așezați deasupra al doilea blat și aplatizați-l ușor. Acoperiți bordura tortului cu cremă. Dați tortul la frigider pentru 1 oră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel