Tort "lapte de pasăre". Un desert rece, direct de la frigider. Rețeta specială
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Dacă îți dorești un desert delicios și răcoros, poți încerca rețeta de tort "lapte de pasăre". Iată cum se prepară.

Ingrediente pentru blat

– 7 gălbenușuri de ou

– 1 pahar de făină

– 100 g de unt

– 1/2 pahar de zahăr

– 1 priză de vanilie

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu stins (sau praf de copt)

Ingrediente pentru sufleu

– 20 g de gelatină

– 7 albușuri de ou

– 1 pahar de zahăr

– 170 g de unt

– 250 g de lapte condensat

– un vârf de cuțit de sare de lămâie

– vanilie

Ingrediente pentru glazură

– 150 g de ciocolată neagră

– 180 g de frișcă

– 30 g de zahăr

– 30 g de unt

Cum se prepară

Separați albușurile de gălbenușuri. Veți folosi albușurile pentru sufleu, iar gălbenușurile pentru blat. Dați albușurile la frigider, ca să se răcească, scrie bucatarul.eu.

Blatul

Adăugați în gălbenușuri zahărul și vanilia și bateți până veți obține un amestec alb. Adăugați untul de temperatura camerei în timp ce bateți amestecul. Amestecați făina cu praful de copt. Dacă folosiți bicarbonat de sodiu, atunci adăugați-l direct în aluat. Adăugați făina în amestecul de gălbenușuri și amestecați aluatul.

Tapetați o formă cu hârtie de copt și așezați aluatul. Distribuiți aluatul pe toată suprafața. Puneți blatul în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 17-20 de minute.

Sufleul

Înmuiați gelatina în 1/2 pahar de apă (de temperatura camerei) și lăsați-o să se umfle. Scoateți blatul din cuptor, faceți testul scobitorii și lăsați-l să se răcească. Bateți untul moale cu mixerul până va deveni alb. Continuând să bateți, adăugați laptele condensat. La dorință puteți pune deoparte câteva linguri de cremă pentru decor. Lăsați crema la temperatura camerei.

Puneți gelatina umflată într-o cratiță și adăugați 125 g de zahăr. Puneți amestecul la foc și încălziți-l până la 60 de grade (nu-l aduceți la fierbere). Lăsați să se răcească. Bateți albușurile reci cu mixerul până veți obține o spumă pufoasă. Continuând să bateți, adăugați 125 g de zahăr, sarea de lămâie și vanilia. Apoi turnați un flux subțire de gelatină și bateți continuu. Reduceți viteza mixerului la cea medie și adăugați treptat crema de unt.

Tăiați blatul în jumătate cu un cuțit sau fir de ață. Puneți un blat într-o formă detașabilă, puneți deasupra jumătate de sufleu, apoi puneți al doilea blat și acoperiți-l cu sufleul rămas. Dați tortul la frigider pentru 1.5-2 ore.

Glazura

Turnați frișca într-o cratiță, adăugați zahărul și puneți cratița la foc, încălziți amestecul până la dizolvarea completă a zahărului. Mărunțiți ciocolata amară într-un bol separat și turnați deasupra frișca fierbinte. Amestecați până ciocolata se va topi complet. Adăugați untul și amestecați masa până la omogenizare timp de 4-5 minute.

Scoateți tortul din formă și turnați deasupra glazura de ciocolată, care s-a răcit până la 30 de grade și distribuiți-o uniform pe toată suprafața. Dați tortul la frigider pentru o oră. Decorați tortul după gust cu crema rămasă sau decorați-l pur și simplu cu glazură de ciocolată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel