Data publicării:

Tort fără coacere cu fructe de pădure. Sfaturi și indicații pentru un desert delicios

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels

Tortul fără coacere cu fructe de pădure nu presupune mari bătăi de cap în bucătărie. 

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente pentru crustă

 250 gr. – biscuiți simpli
 50 gr –  zahăr
 70 gr. – unt topit

Ingrediente pentru cremă


 500 g mascarpone
 250 g cremă de brânză fină
 150 gr. – zahăr pudră
 1 linguriță – esență de vanilie
 250 ml. – smântână dulce 35%
 coaja de la o lămâie
 un praf de sare

Ingrediente pentru jeleul de vișine


 200 gr – vișine
 60-80 gr. – zahăr
 2 lingurițe – gelatină
 apă

Ingrediente pentru decor


 250 g zmeură
 100g fructe de pădure
 fulgi de migdale

Mod de preparare tort fără coacere


Sfărâmă biscuiții într-un blender, după care adaugă zahărul, mai amestecă un pic, apoi toarnă untul topit și mai mixează câteva secunde până se încorporează cele două ingrediente. Pune amestecul obținut într-o tavă cu marginea detaşabilă și presează-l bine (să fie circa 2-3 cm. și pe margini).

Între timp, adaugă într-un bol brânza, mascarpone, smântâna, coaja de lămâie, vanilie, și 2-3 linguri de zahăr, depinde cât de dulce vrei să fie. Amestecă bine compoziția până devine cremoasă și fără cocolașe.

Toarnă smântâna dulce în alt bol și mixeaz-o la fel cu un mixer.

Ia câte o lingură de frișcă și încorporeaz-o ușor cu crema de brânză.

Toarnă compoziția obținută peste crusta preparată inițial.

Pune cheesecake-ul în frigider până faci jeleul.

Cât cheesecake-ul se răcește, pune într-o cratiță vișinele fără sâmburi, tăiate, adaugă zahărul și toarnă apă cât să le acoperi. Amestecă și fierbe-le 5-7 minute la foc mare. Apoi, pune compoziția în bolul robotului de bucătărie și mixează până devine piure. Lasă-l să se răcească puțin.

Între timp, pune într-un recipient gelatina, acoperă cu apă, amestecă și lasă gelatina să se umfle 5 minute. După, pune-o la cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde sau până se topește complet, notează retetepractice.ro. Adaugă gelatina în piureul de vișine și amestecă. Toarnă piureul aproape călduț în interiorul cheesecake-ului până ajungi la margini. Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin șase ore.

Înainte să-l servești, decorează-l, după bunul plac, cu zmeură, vișine, fructe de pădure și fulgi de migdale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel