Tort fără coacere cu fructe de pădure. Sfaturi și indicații pentru un desert delicios
Tortul fără coacere cu fructe de pădure nu presupune mari bătăi de cap în bucătărie.
Ingrediente pentru crustă
250 gr. – biscuiți simpli
50 gr – zahăr
70 gr. – unt topit
Ingrediente pentru cremă
500 g mascarpone
250 g cremă de brânză fină
150 gr. – zahăr pudră
1 linguriță – esență de vanilie
250 ml. – smântână dulce 35%
coaja de la o lămâie
un praf de sare
Ingrediente pentru jeleul de vișine
200 gr – vișine
60-80 gr. – zahăr
2 lingurițe – gelatină
apă
Ingrediente pentru decor
250 g zmeură
100g fructe de pădure
fulgi de migdale
Mod de preparare tort fără coacere
Sfărâmă biscuiții într-un blender, după care adaugă zahărul, mai amestecă un pic, apoi toarnă untul topit și mai mixează câteva secunde până se încorporează cele două ingrediente. Pune amestecul obținut într-o tavă cu marginea detaşabilă și presează-l bine (să fie circa 2-3 cm. și pe margini).
Între timp, adaugă într-un bol brânza, mascarpone, smântâna, coaja de lămâie, vanilie, și 2-3 linguri de zahăr, depinde cât de dulce vrei să fie. Amestecă bine compoziția până devine cremoasă și fără cocolașe.
Toarnă smântâna dulce în alt bol și mixeaz-o la fel cu un mixer.
Ia câte o lingură de frișcă și încorporeaz-o ușor cu crema de brânză.
Toarnă compoziția obținută peste crusta preparată inițial.
Pune cheesecake-ul în frigider până faci jeleul.
Cât cheesecake-ul se răcește, pune într-o cratiță vișinele fără sâmburi, tăiate, adaugă zahărul și toarnă apă cât să le acoperi. Amestecă și fierbe-le 5-7 minute la foc mare. Apoi, pune compoziția în bolul robotului de bucătărie și mixează până devine piure. Lasă-l să se răcească puțin.
Între timp, pune într-un recipient gelatina, acoperă cu apă, amestecă și lasă gelatina să se umfle 5 minute. După, pune-o la cuptorul cu microunde pentru 20-30 de secunde sau până se topește complet, notează retetepractice.ro. Adaugă gelatina în piureul de vișine și amestecă. Toarnă piureul aproape călduț în interiorul cheesecake-ului până ajungi la margini. Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel puțin șase ore.
Înainte să-l servești, decorează-l, după bunul plac, cu zmeură, vișine, fructe de pădure și fulgi de migdale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News