Tort din morcovi, un desert spectaculos pentru o cină cu prietenii
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 07 sep 2022, 09:23
WhatsApp
Tort din morcovi, un desert spectaculos pentru o cină cu prietenii. Sursa - pixabay.com
Tort din morcovi, un desert spectaculos pentru o cină cu prietenii. Sursa - pixabay.com
Tortul cu morcovi este unul dintre deserturile preferate pentru o petrecere de weekend sau o cină cu prietenii.  

Ingrediente pentru blat:

făină - două pahare și jumătate,

praf de copt - 2 linguri,

sare - jumătate de linguriță,

scorțișoară - 2 lingurițe,

nucșoară - un sfert de linguriță,

ouă - 4 bucăți,

ulei vegetal - un pahar, 

sos de mere neîndulcit - 1 pahar,

zahăr brun - 1 pahar, 

zahăr granulat - 1 pahar,

morcovi ras - două pahare și jumătate,

nuci tocate - 1 pahar.

Pentru cremă

unt - o jumătate de pahar,

cremă de brânză - 200 grame,

zahăr pudră - 4 grame, 

esență de vanilie - 1 linguriță.

Modul de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.  Ungeți cu ulei formele pentru blat. Tapetați fundul formelor de copt cu hârtie de pergament. Amestecați într-un castron faina, praful de copt, sarea, scorțișoara și nucșoara. Într-un alt castron, amestecați ouăle, untul, sosul de mere și cele două tipuri de zahăr.

Chec cu ciocolată și banane: o rețetă delicioasă pentru întreaga familie

Mixați cele două compoziții până se omogenizează. Morcovii rași se amestecă cu nucile pisate și se adaugă în aluat.  Aluatul se toarnă în tăvile pregătite. Blatul se coace timp de 30-35 de minute. 
Lăsați, apoi, blaturile să se răcească în tavă timp de 10 minute, apoi treceți un cuțit pe marginile tăvilor și răsturnați-le pe o farfurie.  Lăsați blaturile să se răcească complet.

Pulpe de pui, preparate în stil marocan: o rețetă simplă și savuroasă

 

Cum se face crema

 

Puneți unul și cremă de brânză într-un mixer și amestecați până când compoziția devine pufoasă, circa trei minute. Se adaugă zahărul pudră și esența de vanilie și se amestecă până nu mai sunt  cocoloașe. Asamblați tortul, ungând fiecare blat cu cremă. Poftă bună!

 

BONUS. Desert, gata în 5 minute: fără coacere, fără lapte condensat și fără gelatină 

 

Aștepți oaspeți și vrei să-i surprinzi cu un desert cremos și ușor de făcut? Află cum să creezi un desert delicios și cremos în doar câțiva pași. Va fi nevoie de foarte puține ingrediente și nu va trebui să folosiți cuptorul. 

Ingredientele care vor fi folosite:

esență de vanilie,

pișcoturi,  

25 de grame de pudră de cacao,

250 ml smântână,

100 de grame de zahăr,

500 ml lapte

 

Prepararea desertului 

 

Într-o oală se toarnă pudra de cacao, laptele și se amestecă cu un mixer manual până se obține un amestec lichid. Apoi adăugați zaharul, esența de vaniline și amestecați. Pune oala pe aragaz și gătiți, amestecând până când dă în clocot. În acest moment, pune rezultatul la frigider pentru a-l răci complet.

Brioșe cu portocale, moi și delicioase. Un desert ușor de preparat și extrem de rapid

Între timp, într-un bol, bate smântâna cu un mixer electric. După ce preparatul anterior este complet rece, îl poți adăuga în frișcă și amestecă bine cu mixerul. 

În cele din urmă ia niște pahare și pune în fiecare pahar pișcoturile mărunțite. Apoi acoperă pișcoturile cu crema preparată. Se presară deasupra puțină ciocolată rasă și se lasă desertul să se odihnească la frigider pentru aproximativ două ore. Familia îți va cere să faci acest desert în fiecare zi, iar oaspeții te vor lăuda. Poftă bună!

 

BONUS. Plăcintă cu mere, preparată într-o tigaie. Este gata rapid și are doar 160 de calorii

 

Vrei să gătești o plăcintă bună cu mere, dar nu poți folosi cuptorul? Este simplu: o poți găti direct în tigaie. 

Rețeta de plăcintă cu mere în tigaie se face foarte ușor și rapid. Delicioasă și ușoară, această plăcintă va deveni desertul preferat al întregii familii. În plus, va fi perfect chiar si pentru cei care nu pot exagera cu dulciurile.

Iată ingredientele pentru 8 porții a câte 160 de calorii fiecare:

Pentru umplutură:

1 lingură de zahăr,

sucul de la jumătate de lămâie,

stafide,

un măr.

Pentru blat:

8 grame praf de copt,

2 linguri de zahăr, 

200 ml lapte,

2 linguri de ulei,

8 grame de zahăr vanilat,

1 ou,

160 de grame de făină,

sare.

Pentru decor:

dulceață de caise,

migdale.

 

Metoda de preparare 

 

În primul rând, tăiați mărul în jumătate îndepărtați miezul și apoi tăiați-l în felii. Stropiți feliile de măr cu zeamă de lămâie.

Acum e momentul să faceți aluatul. Într-un castron mare puneți oul, adăugați  zahărul, un praf de sare și zahărul vanilat.  Apoi lucrați ingredientele cu un tel de mână până obțineți un amestec spumant. Turnați uleiul vegetal și amestecați din nou. Apoi integrați laptele.

Ardei umpluți cu brânză și legume, o idee excelentă pentru o cină cu prietenii

Puneți făina și continuați să amestecați cu telul până când nu mai sunt cocoloașe. La final integrați și praful de copt. Când aluatul este gata, asamblați plăcinta.

Pe fundul unei tigăi se presară zahăr și se așează feliile de mere, suprapunându-le puțin una peste alta.

Apoi adăugați stafidele și acoperiți totul cu aluatul. Rămâne doar să puneți un capac și să aduceți tigaia la aragaz. Gătiți la foc mic pentru puțin sub jumătate de oră. După aproximativ 25 de minute, întoarceți plăcinta cu susul în jos și mai gătiți-o încă 5 minute, la foc încet. 

Odată ce plăcinta este gata, se transferă pe o farfurie plată și se unge cu dulceață de caise și se decorează cu migdalele prăjite și tocate în prealabil. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?