Ingrediente
- 4 ouă
- 1 cană faină(aprox 150 gr)
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 cană zahăr
- 100 gr unt topit
- 1 praf de sare
Cremă
- 300 gr brânză de vaci
- 150 grame mascarpone
- 100 grame zahăr (dacă vă place mai dulce mai adăugați puțin zahăr)
- zeama de la o portocală mare
- 4 foi gelatină
- 500 ml suc de portocale ( suc proaspăt stors sau 100% natural)
- 4 gălbenușuri
- 2 linguri amidon
- 50 grame unt
- 50 grame zahăr
- 8 foi gelatină
Pentru ornat
Citește și: 5 deserturi pentru Valentine's Day -REȚETĂ. Ce dulciuri îi poți face iubitului
Mod de preparare
1. Untul se mixează cu zahărul până se topește, apoi se adaugă câte un gălbenuș pe rând până la încorporare. Se adaugă încet făina amestecată cu praful de copt și se amestecă bine. Albușurile cu praful de sare se bat spumă. La final, cu ajutorul unei spatule, se încorporează, câte puțin o dată, spuma de albușuri în aluat.
Se toarnă în forma tapetată cu hârtie de copt amestecul și dă la cuptor cam 20 -25 minute la 180 grade, până devine auriu și tare la atingere. Se lasă la răcit, apoi se taie în 2.
2. Între timp, se prepară crema de brânză: amestecăm brânza dulce cu zahărul și apoi cu crema mascarpone. Gelatina se topește în sucul de portocale, apoi se toarnă peste brânză și se amestecă. Așezăm crema de brânză peste unul dintre blaturi, iar celălalt se pune deasupra, apoi dăm tortul la frigider.
3. Acum e momentul să facem curdul (crema) de portocale: Se pune gelatina la înmuiat. Sucul de portocale îl punem la încălzit, galbenușurile le batem cu zahărul până se albesc, apoi adăugăm amidonul și amestecăm bine. Când sucul este fierbinte, fără a fierbe, se adaugă amestecul de gălbenușuri și se amestecă până âncepe să se îngroașe. Îl luăm de pe foc și adaugăm untul, omogenizăm și apoi adăugăm foile de gelatină pe rând, amestecând bine. Se lasă la răcit 20 minute.
4. Acum luăm tortul din frigider și tăiem 1,5 cm de jur împrejurul lui, cât mai egal și îl punem înapoi în forma de copt, așa încât să rămână distanță egală între marginile tăvii și tort, pentru jeleul de portocale. Tortul nu trebuie să depașească marginile formei de copt (la înălțime). Se toarnă jeleul de portocale și se pune imediat la frigider. Jeleul trebuie să acopere tortul în întregime. Se lasă la rece minim 4 ore.
5. Apoi, se decorează cu frișcă și ornamente de ciocolată, apoi se poate servi.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- S-a descoperit, în sfârșit, cum au fost construite piramidele din Egipt
- Centrală pe gaze vs. centrală electrică. Vintilă (FEL România): Dintre cele două eu aș alege-o pe a treia
- Gata cu telefoanele mobile așa cum le știam! Cu ce vor fi înlocuite. Ți-ai fi închipuit că se va ajunge aici? foto în articol
- Luna Plină, prăpăd pentru patru zodii. Daniela Simulescu: Dormiți mult să treacă repede
- Emi și Cuza, comentarii la adresa lui Florin Ristei: "Exagerează cu vocea! Ca și cum ai două ceasuri cu diamante și le porţi pe amândouă!"
- Ce presupune amplasarea reactoarelor modulare mici (SMR) pe teritoriul României. Ambasadorul Rim Kap-soo: Ar fi prima țară din lume care are așa ceva / video
- ADN-ul lui Alain Delon, cerut în instanță. Presupusă legătură de paternitate: "Nu ai ochii mei, nu ai părul meu, nu eşti fiul meu, nu vei fi niciodată fiul meu"
- În Reșița condusă de Ioan Popa (PNL), austriecii de la Porr s-au apucat să... asfalteze șine de tramvai / video
- Locul din România unde turiștii ”vin pentru că avem niște peisaje extraordinare” și ”oamenii sunt gospodari și primitori”: Dar avem o problemă foarte gravă
- Nu ai nevoie de asigurare de sănătate suplimentară în UE. Cum să obții gratuit și fără drumuri cardul de sănătate european