Data publicării:

Tort aperitiv cu brânză și castraveți murați

Autor: Liana Ganea | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik

Iată o rețetă delicioasă de tort sărat!

Tortul aperitiv cu castraveți murați este o rețetă delicioasă și potrivită pentru diferite ocazii, fiind apreciat de mulți pentru gustul său răcoritor și ușor picant. Iată cum poți pregăti un astfel de tort aperitiv:

Ingrediente

500 g castraveți murați, tăiați felii subțiri

200 g brânză proaspătă (telemea, brânză de vaci sau brânză cremoasă)

200 g smântână

200 g iaurt grecesc

1 ceapă roșie, tăiată mărunt

2 căței de usturoi, zdrobiți

1 legătură de mărar sau pătrunjel proaspăt, tocat fin

sare și piper după gust

200 g biscuiți sărați

100 g unt topit

Mod de preparare

Pregătirea bazei:

Mărunțește biscuiții sărați într-un blender sau pune-i într-o pungă și zdrobește-i cu un sucitor, până devin pulbere.Amestecă biscuiții mărunțiți cu untul topit pentru a obține o compoziție omogenă. Pune amestecul într-o tavă de tort detasabilă, nivelându-l cu o lingură sau fundul unui pahar. Dă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.

Prepararea stratului de castraveți:

Mixează castraveții murați, brânza proaspătă și ceapa roșie mărunțită într-un bol mare. Adaugă smântâna și iaurtul grecesc, apoi incorporează usturoiul zdrobit, mărarul tocat, sare și piper după gust. Amestecă bine.

Asamblarea tortului:

Toarnă amestecul de castraveți peste baza de biscuiți, nivelându-l cu o spatulă. Acoperă tava și pune tortul în frigider pentru cel puțin 3-4 ore sau până când se întărește.

Decorare și servire:

După ce s-a întărit, decorează tortul cu felii de castraveți, frunze de mărar sau pătrunjel și alte ingrediente alese.Taie tortul în porții și servește-l rece.

Tortul aperitiv cu castraveți murați este o gustare delicioasă și răcoritoare, perfectă pentru petreceri sau mese festive. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel