Topul celor mai dezvoltate județe din România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
drapel
drapel
Pe ce loc se află Sibiu în topul celor mai dezvoltate județe din România?

Judeţul Sibiu este în primele cinci zone cele mai dezvoltate din România, ţinând cont de faptul că 80% din bugetul de dezvoltare al Consiliului Judeţean (CJ) se bazează pe fonduri nerambursabile, potrivit directorului ADR Centru, Simion Creţu şi preşedintelui CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.

'Sibiul este o zonă dezvoltată, mă refer la nivelul României. Cea mai dezvoltată zonă din România este Bucureştiul, (...) după aceea este Clujul, Timişoara, şi pe locul 4-5 vin judeţele Braşov şi Sibiu, care sunt cam la acelaşi nivel de dezvoltare, dar care pentru viitor au un potenţial de dezvoltare mare. Deci noi suntem în continuare avantajaţi de infrastructura care se dezvoltă în această regiune, să zicem, acum suntem numărul unu în ţară în ce priveşte atât autostrăzile, cât şi linia ferată, amândouă Coridoarele pan-europene III prin regiunea noastră şi încă zona va rămâne atractivă până când nu se deschide Moldova şi Sudul', a declarat directorul general al ADR Centru.

CJ Sibiu şi-a asigurat 80% din bugetul de dezvoltare al instituţiei din fonduri nerambursabile, în condiţiile în care proiectele de dezvoltare beneficiază de mai mult de jumătate din totalul bugetului, scrie Agerpres.

'Pentru Consiliul Judeţean Sibiu anul acesta din 64% buget total de dezvoltare, 20% sunt fonduri proprii, 80% sunt fonduri nerambursabile. Aşadar, de patru ori mai multe investiţii putem face cu fondurile atrase, decât am fi făcut în mod normal, dacă ne-am fi folosit doar bugetul propriu. Eu cred că fiecare dintre dumneavoastră înţelegeţi că dezvoltare reală şi mai accelerată şi pe termen lung se poate face accesând aceste fonduri. Urmează o nouă perioadă de programare, vor fi reguli noi. (...) Mizăm pe sprijinul dvs. la ADR Centru, pentru că stăm atât de bine cu absorbţia fondurilor UE pe Regiunea Centru', a arătat preşedintele CJ Sibiu. Atât Simion Creţu, cât şi Daniela Cîmpean au vorbit despre fondurile europene, marţi, la sediul CJ Sibiu, unde a avut loc o dezbatere publică la care au participat peste o sută de persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel