Topiți puțină ciocolata neagră și aplicați-o pe față: tenul va fi strălucitor și hidratat pentru o lungă perioadă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Topiți puțină ciocolata neagră și aplicați-o pe față -  tenul va fi strălucitor și hidrat pentru o lungă perioadă. Sursa - Pexels
Topiți puțină ciocolata neagră și aplicați-o pe față - tenul va fi strălucitor și hidrat pentru o lungă perioadă. Sursa - Pexels
Poate nu știai că, pe lângă faptul că este un desert foarte bun, ciocolata neagră este un ingredient excepțional pentru frumusețea pielii noastre, datorită proprietăților sale antioxidante. Descoperă câteva măști de față pe bază de ciocolată. 

Când ne gândim la un baton de ciocolată, ni se face, imediat, poftă de ceva dulce.  Ciocolata este un aliment care, consumat în doze mici, are un efect pozitiv asupra stării de spirit fără a ne îngrașa. 

Dar poate că nu știm că ciocolata neagră, sau mai degrabă cacao, este un adevărat ingredient natural, care ne ajută să menținem pielea sănătoasă și frumoasă pentru o lungă perioadă de timp. De fapt, cacao este bogată în vitamine, minerale și aminoacizi și are proprietăți antioxidante, hrănitoare, tonifiante, reparatoare și protectoare.

Pentru a face rețete cosmetice de frumusețe, se folosesc în principal untul de cacao și pudra. Cu aceste ingrediente de bază poți face adevărate măști pentru pielea feței și a buzelor. 

Mască exfoliantă din semințe de chia, care purifică și netezește tenul. Chipul tău va fi mai luminos, în câteva clipe

Mască de ciocolată antioxidantă Pentru a face o masca de ciocolata antioxidantă vom folosi pudră de cacao împreună cu alte ingrediente antioxidante și anti-îmbătrânire pentru piele.

Pentru o doză de mască de față veți avea nevoie de: 15 ml de gel cu acid hialuronic, 1 linguriță de pudra de cacao, 1 linguriță de ulei de măceșe, 2 picături de ulei esențial de portocale.

Puneti gelul cu acid hialuronic și uleiul de măceșe într-un bol de sticlă și începeți să amestecați amestecul cu o lingură de lemn. Se adaugă apoi picături de ulei esențial de portocale dulci și  lingurița de cacao. Amestecă toate ingredientele până obții un amestec omogen. Distribuie uniform masca antioxidantă pe față și lasă-o să acționeze 25 de minute. Apoi clătește fața.

Crema cu colagen pentru toate tipurile de ten, făcută în casă: iată ingredientele de care ai nevoie

Mască exfoliantă cu ciocolată Pentru a face o mască de față exfoliantă, trebuie doar să luați o doză din produsul dvs. de exfoliere preferat și să o turnați într-un bol de sticlă. În acest moment, adăugați o jumătate de linguriță de pudră de cacao și amestecați  bine pentru a obține un amestec omogen. Folosește această mască exfoliantă pe față ca de obicei și, la final, clătește bine cu apă.

Deodorant cu salvie și ulei de arbore de ceai, făcut în casă: nu irită pielea și are un miros plăcut

Mască hrănitoare cu cacao și avocado Pentru a face această rețetă aveți avea nevoie de următoarele ingrediente: pulpă de jumătate de avocado, 1 linguriță de pudra de cacao, 1 lingură de ulei de măsline, 1 linguriță de miere.

Părul este mai strălucitor, dacă este spălat cu bere. Zece utilizări alternative ale acestei băuturi celebre

Luați fructul unei jumătate de avocado și amestecați-l cu mixerul până obțineți o cremă moale. Adăugați lingura de ulei de măsline, miere și pudră de cacao și continuați să amestecați încă 30 de secunde. Masca hrănitoare este gata de utilizare! Aplicați această mască de frumusețe pe toată fața și gâtul și lăsați-o să acționeze timp de 25 de minute. Apoi, clătiți cu apă caldă. 

Amestecă ulei de cocos cu miere și avocado. Aplică masca pe păr și bucură-te de rezultat: un truc secret cu efect imediat

Mască de față cu cacao și banane Acest remediu natural vă va permite să aveți o piele strălucitoare și hidratată pentru o lungă perioadă de timp. Doar faceți un smoothie cu jumătate de banană și o linguriță de pudră de cacao. Daca vrei o masca mai cremoasa poți adăuga și un lapte praf.  După ce ai amestecat toate ingredientele, întinde-le pe față și lasă-le să acționeze timp de 15 minute. Apoi clătiți bine cu apă.


 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel