Top cele mai populare destinaţii europene pentru un city-break de wellness
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Top cele mai populare destinaţii europene pentru un city-break de wellness / Foto: Pixabay, de Богдан Стоянов
Top cele mai populare destinaţii europene pentru un city-break de wellness / Foto: Pixabay, de Богдан Стоянов
Află în articol care sunt cele mai populare destinaţii pentru o vacanţă de wellness de lux în Europa.

Un studiu realizat de OVO Network a analizat care sunt cele mai populare destinaţii pentru o vacanţă de wellness de lux în Europa, pe baza analizei a şase criterii. Sofia, capitala Bulgariei, se regăsește în acest top.

Acest studiu a analizat cele mai populare destinaţii europene pentru un city-break luând în calcul numărul restaurantelor care beneficiază de o stea Michelin, spa-urile de lux şi numărul hotelurilor de cinci stele la un milion de locuitori, precum şi indicatorii privind siguranţa şi căutările de pe Google având ca subiectul luxul, relatează Agerpres.

Top 3 cele mai bune alegeri pentru un city-break de wellness



Sofia a fost desemnată a treia cea mai bună alegere pentru un city-break de wellness, cu un număr total de 83 de spa-uri de patru şi cinci stele, adică echivalentul a 60 de spa-uri de lux la un milion de turişti.

Numărul mediu de spa-uri de patru şi cinci stele dintr-un oraş inclus în acest studiu este de 129, adică echivalentul a 26 de spa-uri de lux la un milion de turişti.

Singurele oraşe care se plasează în faţa Sofiei sunt Barcelona (cu 87 de spa-uri de lux la un milion de turişti) şi Zurich (cu 74 de spa-uri de lux la un milion de turişti). Capitala Bulgariei este urmată de Berlin şi Paris.

Sofia, şi una dintre cele mai populare destinaţii pentru vacanţe de lux



Sofia este, de asemenea, şi una dintre cele mai populare destinaţii pentru vacanţe de lux, ocupând locul 10 în topul căutărilor de pe Google având ca subiectul luxul.

Capitala Bulgariei se laudă cu 12 hoteluri de cinci stele, adică echivalentul a 8,7 hoteluri de cinci stele la un milion de turişti (ceea ce plasează Sofia pe locul cinci în clasamentul general). Este cu 140% mai mult decât media de cinci hoteluri de cinci stele la un milion de turişti, calculată de autorii studiului.

Oraşele elveţiene Zurich şi Geneva, urmate de Madrid, sunt principalele destinaţii pentru city break-uri de lux în Europa.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel