Top 5 muzee ciudate din lume
Data publicării:
Autor: Barbu Madalina
WhatsApp

Muzeele de artă Luvru, Tate Modern şi del Prado sunt printre cele mai populare instituţii culturale din lume, atrăgând zeci de milioane de vizitatori anual. Vezi mai jos top 5 muzee ciudate din lume care, deși mai puțin cunoscute, tot fac deliciul vizitatorilor prin unicitatea lor.

Fani ai pantofilor, bucurați-vă! Bata Shoe Museum găzduiește o colecție de peste 10.000 de perechi de încălțări din peste 4500 de ani de istorie.Veți vedea aici “aladeros” peruani din secolul 15 și saboi care striveau castane în secolul 19 în Franța. De la sandale din Egipt până la pantofi ai celebrităților din secolul 20, această vastă colecție va încânta atât pe fanii modei cât și pe împătimiții de istorie deopotrivă.

2. Muzeul Canalizării – Paris, Franța

Bineînțeles că turiștii se înghesuie la Louvre și la Turnul Eiffel, dar sunt și alte atracții mai puțin convenționale în Paris: Muzeul Canalizării din Paris.

Deschise prima dată pentru public in 1867, canalizările de sub Paris arată vizitatorilor mecanismele și istoria interioară a sistemului de canalizare al capitalei franceze.

3. Muzeul Vrăjitoriei – Cornwall, Marea Britanie

Oricine este câtuși de puțin curios în ceea ce privește vrăjitoria sau vrăjitoarele trebuie să ajungă să viziteze Museum of Witchcraft din Cornwall.

Deschis in 1951 de către Cecil Williamson, muzeul expune cea mai mare colecție de obiecte legate de vrăjitorie din lume. Vizitatorii pot afla despre practica și istoria vrăjitoriei și magiei  și să vadă artefacte, cum ar fi altarul unei vrăjitoare și sabia unui magician. Muzeul găzduiește, de asemenea, o bibliotecă de peste 3000 de cărți.

4. Muzeul Mașinilor de Tuns Iarba Britanice – Merseyside, Marea Britanie

Cele mai rapide mașini de tuns iarba, mașinile de tuns iarba ale bogaților și celebrităților, precum și unele dintre cele mai scumpe mașini de tuns iarba din lume. Acestea toate pot fi văzute la British Lawnmower Museum. Cu peste 250 de mașini de tuns iarba, acest muzeu este un tribut adus mașinii de gradină inventate de Edwin Beard Budding în anul 1830.

5. Muzeul Capacelor de Toaleta – Alamo Heights, Texas, S.U.A.

Barney Smith, un instalator ieșit la pensie, a creat arta din colace de toaletă în peste 30 de ani. Mai mult de 1000 de exponate frumos decorate stau in Toilet Seat Museum (garajul lui Barney din Alamo Heights, Texas. Cum Barney este singura persoană “angajată” a muzeului, vizitatorii ar trebui să sune întâi pentru ca gazda să își deschidă ușile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel