Top 5 filme motivaționale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Motivația e ca un foc; dacă nu mai adaugi lemne sau combustibil, se stinge. Pentru a fi mereu motivat, trebuie să găsești plăcerea și satisfacția în tot ceea ce faci. Când acest plan nu funcționează, poți viziona un film care să îți inducă starea de fericire și împlinire personală. 

Autor: Roxana Aldescu

 Conform unui top realizat de www.imdb.com ,cele mai bune 5 filme motivaționale sunt următoarele:

 1. The Shawshank Redemption, 1994 ( Închisoarea îngerilor)

          Regie: Frank Darabont

          Actori: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, Clancy Brown

          Gen: dramă

În anul 1947, Andy Dufresne, un tânăr bancher, este condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea soţiei şi a amantului acesteia, deşi Andy declară că este nevinovat. În închisoare, el îl întâlneşte pe Red, un negru ce avea o vechime de 20 de ani în închisoare . Andy va pune la cale un ingenios plan de evadare, dar şi de pedepsire a tiranicului director al închisorii.

2. The Godfather, 1972 (Nașul)

         Regie: Francis Ford Coppola

         Actori: Marlon Brando

         Gen:  dramă

The Godfather este povestea lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia, ajuns cap al unei importante rețele mafiote din America. Filmul prezintă o viziune extrem de realistă a acestei lumi mai puțin accesibile, unde cuvântul dat și promisiunile făcute au o valoare capitală, iar onoarea este extrem de importantă. Din păcate pentru el, în momentul în care viață îi este pusă în pericol, copiii săi nu mai pot sta departe de pericole, fiind antrenați și ei în acest joc extrem de riscant al luptelor între clanurile mafiote din America. Respect, crimă, bani și, mai presus de toate, putere: acestea sunt cuvintele care definesc cel mai bine acest film și acțiunea sa.

3. The Godfather  Part II, 1974 (Nașul partea a II-a)

         Regie: Francis Ford Coppola

         Actori: Al Pacino, Robert De Niro, Robert Duvall

         Gen:  dramă, thriller

Partea a II-a a filmului The Godfather  prezintă destinul tânărului Vito Corleone. Filmul redă copilăria sa din Sicilia și tinerețea petrecută la New York, arătând modul în care a devenit unul din cei mai importanți șefi mafioți. De asemenea, un alt plan al filmului se axează asupra lui Michael Corleone, cel mai tânăr fiu al Nașului, arătând tenativele acestuia de a extinde afacerile familiei în Las Vegas, Hollywood și Cuba.

4. Pulp Fiction, 1994

         Regie: Quentin Tarantino

         Actori:  John Travolta, Samuel L. Jackson, Uma Thurman, Harvey Keitel

         Gen:  comedie, dramă

Pulp Fiction este structurat în patru povestiri violente care includ: isprăvile a doi ucigași plătiți, interpretați de Travolta și S.L. Jackson, a șefului mafiot, a soției șefului mafiot ce ia o supradoză de droguri, a unui boxer ce este somat să piardă un meci și a multor alte personaje interesante ale căror destine se intersectează. Filmul nu este redat în ordine cronologică, așa că trebuie o atenție specială din partea publicului pentru a încerca să-i înțeleagă toate ,,ascunzișurile”.

5. Il buono, il brutto, il cattivo , 1966 ( Bunul, răul si urâtul)

        Regie: Sergio Leone

        Actori: Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef

        Gen: Western

Joe este bunul, Sentenza este răul şi Tuco este urâtul. Il buno, il bruto, il cattivo este o poveste despre lupta primitivă pentru supraviețuire și bogăție. Sergio Leone, regizorul acestui film, capturează narațiunea și haosul vechiului vest sălbatic, fără a-l suprasatura cu atmosfera sa mortuară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel