Top 5 cele mai sigure ţări din lume. Pe ce loc e România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Iată care sunt cele mai sigure cinci ţări din lume, dar şi pe ce loc se află România în acest clasament. 

1. Islanda

Pe primul loc se află Islanda, pentru al unsprezecelea an consecutiv. Acest stat nu are armată, iar rata criminalității este extrem de scăzută. Localnicii nu-și încuie casele sau mașinile, iar polițiștii nu patrulează înarmați.

2. Elveția

Pe locul al doilea se află Elveția, statul care și-a păstrat neutralitatea în orice condiții. Aici te poți aștepta să dai de hoți de buzunare numai în zonele aglomerate și asta foarte rar. Această țară are unul dintre cele mai bune sisteme medicale din lume.

3. Finlanda

Urmează Finlanda, al treilea stat din acest top, dar considerată cea mai fericită țară din lume. Siguranța dată de ea stă în baza unui sistem bine pus la punct, menit să vină în sprijinul dezvoltării și prosperității.

4. Portugalia

Portugalia, loc bun de vacanță, dar și de stabilire. Grija cea mai mare stă în protejarea bunurilor în mijloacele de transport în orașele mari. Rata criminalității se păstrează scăzută.

5. Austria

Austria este și ea o țară sigură, iar Viena, orașul cu cea mai mare calitate a vieții. Se pune mare preț pe securitate la nivelul întregii societăți, iar sistemul medical este printre cele mai bune din lume. Autoritățile au dezvoltat chiar și un plan de suport pentru cetățeni.

Din primele 20 cele mai sigure țări din lume aflate în clasament, 15 sunt din Europa. România se situează pe locul 33 din 128 de state, scrie digi-world.tv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel