Top 5 băuturi pentru un somn liniștit. Scapi de insomnii, dar te ajută și la slăbit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Top 5 băuturi pentru un somn liniștit. Scapi de insomnii, dar te ajută și la slăbit / Foto: Pixabay, de jennyleenaguirre
Top 5 băuturi pentru un somn liniștit. Scapi de insomnii, dar te ajută și la slăbit / Foto: Pixabay, de jennyleenaguirre
În articol găsești un top de 5 băuturi recomandate seara, înainte de somn.

Cu aproximativ o oră înainte de culcare, poți bea o băutură delicioasă și sănătoasă, care te va ajuta să adormi mai repede și să scapi de insomnie. În plus, aceste rețete sunt prezentate pentru funcționarea optimă a ficatului și pornesc mecanismul de slăbire.

1. Suc de struguri. În acest scop, sucul fructelor de pădure sau cel de struguri este potrivit. Trebuie folosit doar un produs de calitate fără aditivi sintetici.

2. Ceai de mușețel. Calmează perfect nervii, întărește somnul. Ceaiul de mușețel trebuie să fie călduț, nu fierbinte sau rece.

3. Chefir și miere. Chefirul cu conținut scăzut de grăsimi împreună cu o lingură de miere este alegerea perfectă înainte de somn. Nu este bună doar pentru stomac și intestine, această băutură stabilizează și sistemul nervos.

4. Lapte de migdale. Acest produs foarte gustos și sănătos este acum vândut în supermarketuri. Dacă îl bei cu miere, lapte de migdale te va ajuta sa adormi mai repede.

5. Apă cu lămâie. Mulți oameni știu că apa caldă cu lămâie este o modalitate bună de a porni organele digestive, dar nu toată lumea știe că băutura poate fi băută nu numai dimineața pe stomacul gol, ci și noaptea. Între timp, este, de asemenea, o modalitate excelentă de a scăpa de insomnie, precum și de a îmbunătăți metabolismul.

De ce o bună funcționare a ficatului este esențială pentru un somn bun?


Încărcarea excesivă a ficatului duce inevitabil la probleme cu somnul. Un organ care funcționează bine promovează un somn bun și facilitează procesul de ardere a grăsimilor în exces. De aceea, pentru insomnii sunt recomandate băuturile care refac sistemul nervos și îmbunătățesc funcția ficatului, scrie stolichki.ru.

Ceaiuri benefice pentru ficat puteți găsi și în farmacii, sau vi le puteți face singuri acasă. Atenție însă, nu contează doar ce bei înainte de somn, ci și ce mănânci. Evită mâncărurile grase și grele, mai bine optezi pentru ceva ușor și sănătos.

VEZI ȘI: Alimente interzise înainte de somn. Să nu mănânci asta dacă vrei să dormi bine noaptea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel