Data publicării:

Top 5 cele mai gălăgioase rase de câini

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels
Lătratul unui câine comunică o serie de lucruri: avertizând pe alții despre pericol, alungarea intrușilor sau invitarea oamenilor și animalelor la joacă. În timp ce câinii cu lătrat puternic sunt preferați atunci când păzesc o gospodărie sau lucrează în căutare și salvare, un câine iubitor ar putea fi problematic dacă doriți să vă aduceți animalul de companie la birou sau dacă sunteți un locuitor urban.

În timp ce toți câinii sunt capabili să fie dresați pentru a-și reduce lătratul, unele rase au în mod natural un lătrat mai puternic.

Iată cele mai zgomotoase rase de câini:

Golden Retriever

Golden Retriever s-au clasat pe locul 1 pentru că au cel mai tare lătrat din lume la 113 decibeli, conform Guinness World Records . Deși este jucăuș cu copiii, acest câine este în esență un protector, iar lătratul său zgomotos este eficient fie că vânează sau este un  protector loial al familiei sale. Una dintre cele mai populare rase din SUA, Golden Retriever-ul este foarte iubit pentru că este un însoțitor inteligent, blând și devotat.

Ciobănesc german

Al doilea cel mai tare lătrat înregistrat a fost în 2009 de la un ciobănesc german pe nume Daz, la 108 decibeli, care este la fel de tare ca un fierăstrău electric. Crescuți pentru a servi ca protectori și paznici, ciobăneștii germani sunt câini militari și polițiști, dar și câini de serviciu pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere. Devotat să țină intrușii departe, această rasă îi va alerta rapid pe alții la cel mai mic semn de activitate suspectă.

Doberman Pinscher

Cu pieptul său adânc și construcția pătrată, pinscherul Doberman și-a demonstrat lătratul puternic ca un câine de pază. De natură protectoare, această rasă este cunoscută că îi păzește cu înverșunare pe cei dragi, făcându-și cunoscută prezența vocal.

Terrier scoțian

Această rasă de câini este renumită pentru că  sunt vocali, așa că nu este surprinzător faptul că terrierul scoțian a ajuns pe listă. Terrierul scoțian robust și independent este cunoscut a fi teritorial și intens loial familiei sale. Va latră de obicei doar dacă este necesar.

Redbone Coonhound

Este un vânător iute și priceput. Această rasă își folosește simțul acut al mirosului, fiind  un excelent însoțitor de vânătoare, va alerta vânătorul de pradă. Acest câine este și un apărător bun pentru fiecare casă, potrivit wrdw.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel