Top 10 legume cu cele mai puține calorii
Legumele sunt recomandate de obicei la discreție în cura de slăbire. Iată însă care sunt legumele cu cele mai puține calorii.
Bogate în apă și fibre alimentare, legumele prezentate în continuare sunt de mare ajutor în cadrul dietelor pentru că asigură senzația de sațietate cu prețul a puține calorii.
1. Ridichiile - 11 calorii/100 g
Sunt accesibile și disponibile aproape tot timpul anului. Bogate în potasiu, calciu, magneziu, vitaminele K și B9, ridichiile sunt hidratante și pline de fibre. Culoarea roz se datorează antocianinelor, pigmenți cu proprietăți antioxidante. În plus, compușii sulfuroși sunt implicați în prevenirea cancerelor.
2. Castravetele - 13 calorii/100 g
Este campion la cantitatea de apă, facilitând hidratarea și tranzitul intestinal. Asocierea dintre potasiu, calciu și magneziu transformă castravetele într-un aliment alcalin benefic pentru detoxifiere, sănătatea oaselor, protejarea inimii și frumusețea pielii.
3. Salata verde - 15-19 calorii/100 g
O porție de 50 g de salată verde îți face plinul de betacaroten, vitamina K, vitamina C, acid folic, magneziu. Frunzele de salată furnizează antioxidanți prețioși pentru inimă și vasele de sânge. Prin conținutul de cupru și fier, salata verde ajută în lupta contra anemiei.
4. Varza - 16 calorii/100 g
Această legumă prezintă numeroase efecte pozitive asupra sănătăţii şi poate fi consumată atât în stare crudă, în salate, cât şi gătită, fără să îşi piardă calităţile nutritive. Este o alegere excelentă dacă eşti la dietă pentru că are foarte puţine calorii şi este delicioasă. Conține vitaminele A, C, K, potasiu, calciu, magneziu și prețioși compuși anticancer.
5. Dovlecelul - 17 calorii/100 g
Conţinutul crescut de vitamine şi minerale din dovlecei, precum şi cel de fibre, promovează o scădere în greutate sănătoasă, fără ca senzaţia de foame să îşi facă simţită prezenţa prea curând. Poţi consuma dovlecelul atât gătit, cât şi crud, motiv pentru care este considerat foarte versatil, cu puţine calorii şi delicios.
6. Roșia - 18 calorii/100 g
Vara este o perioadă ideală pentru detoxifiere și realizată corect aceasta este un susținător al slăbirii sănătoase. Roșiile pot fi consumate atât crude, în salate sau sub formă de suc, cât și gătite. Licopenul - prețiosul antioxidant din roșii rămâne activ și după preparare termică.
7. Dovleacul - 18 calorii/100 g
Dovleacul este o sursă excelentă de fibre, dar are un conţinut extrem de scăzut de calorii, oferindu-ţi astfel saţietate fără costul kilogramelor în plus. O dietă bogată în fibre ajută la diminuarea poftei de mâncare, un studiu realizat în 2009 arătând faptul că persoanele care au consumat o porţie mică de dovleac înainte de prânz nu numai că au mâncat mai puţin, dar au reuşit să îşi menţină silueta la nivelul dorit.
8. Feniculul - 20 calorii/100 g
Feniculul poate fi incorporat în orice preparat datorită texturii crocante şi a gustului uşor dulce. Poate fi consumat atât crud cât şi gătit. Frunzele şi tulpinile acestuia pot fi gătite împreună cu bulbul pentru a realiza o garnitură sau pot fi folosite ca o bază pentru supe. În cazul în care doriţi un preparat mai uşor, puteţi amesteca feniculul tăiat cu alte legume pentru a realiza o salată răcoritoare.
9. Andiva - 21 calorii/100 g
Andivele sunt un bun vitaminizant și remineralizant în cura de slăbire. Andivele au un conținut bogat în potasiu, calciu, vitamina B, vitamina C și vitamina E, celuloză și betacaroten.
10. Vânăta - 21 calorii/100 g
Vinetele conţin fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. Fie că le consumi pe grătar, coapte, sub formă de salată, vinetele sunt la fel de delicioase şi au acelaşi efect pozitiv asupra sănătăţii tale. Vinetele sunt recomandate în dietă deoarece sunt sărace în calorii și nu conţin grăsimi, dar au, în schimb, un conţinut mare de fibre care te ajută să te saturi repede fără să mănânci mult.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News