Tonicul facial - între mit și realitate (P)
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Ca și concept , ideea tonicului este de a restabili echilibrul acido-bazic după curățare, de a elimina senzația de etanșeitate și de a îndepărta toate reziduurile de machiaj. Ingredientele active „blochează” factorii nocivi și normalizează echilibrul pH-ului.

Ca și concept, ideea tonicului este de a restabili echilibrul acido-bazic după curățare, de a elimina senzația de etanșeitate și de a îndepărta toate reziduurile de machiaj. Ingredientele active „blochează” factorii nocivi și normalizează echilibrul pH-ului.

Pielea umană are un pH de aproximativ  3,5–5,5, iar stratul lipidic protector care o acoperă mai poartă și denumirea de “manta acidă”. Curățarea neglijentă a feței dereglează aciditatea epidermei, deoarece agenții tensioactivi din produsele demachiante sunt alcalini. 

Ce este un tonic facial?

Este un lichid transparent, care conține componente cu funcție de curățare și hidratare a pielii, contribuind activ la regenerarea acesteia. Proprietățile suplimentare pot fi identificate prin nuanțe. Dacă culoarea este albăstruie, substanțele active sunt destinate curățării în profunzime. Culoarea roz este un semn al ingredientelor care ameliorează sensibilitatea crescută și iritabilitatea pielii, iar nuanța verde indică faptul că printre tonice predomină substanțele care luptă împotriva zonelor problematice. Toate aceste tipuri le puteți achiziționa cu încredere în magazinul online Makeup.

Pentru ce sunt necesare?

Curăţare

Aceste remedii cosmetice sunt destinate exfolierii delicate. Stratul keratinizat al epidermei este îndepărtat, iar stratul subcutanat superior este saturat cu componente utile care contribuie la refacerea accelerată a pielii sănătoase. Pentru curățare, în compoziție se folosesc acizi din fructe și acid salicilic, iar regenerarea rapidă se datorează extractelor din plante și uleiurilor esențiale.

Revigorare

Nu este un secret pentru nimeni că mediul din jurul nostru este o sursă de agenți patogeni și factori de îmbătrânire prematură a pielii feței. Tonicele saturate cu extracte de plante cu efect de eliminare a iritației restaurează tenul natural, ajută la reducerea pungilor de sub ochi și blochează efectul distructiv al negativității din surse externe din interior.

Calmare

Pielea umană (în special pe față și pe mâini) reacționează instantaneu la stimulii externi. Desigur, pentru o zi sau o săptămână nu vei observa o deteriorare a stării, dar în timp, iritația imperceptibilă „va avea ca rezultat” riduri premature, uscăciune și apariția unei erupții cutanate. Tonicele calmante reduc hipersensibilitatea si protejează epiderma de influențele negative externe. Pentru a face acest lucru, compoziția produsului include soluții apoase de oligoelemente, uleiuri esențiale de trandafir, arbore de ceai.

Hidratare

Chiar și pielea grasă a feței nu are suficient lichid pentru un metabolism complet, cele uscate și problematice suferă și mai mult de lipsa componentelor hidratante. Vitaminele din grupele A, B și E incluse în compoziție înmoaie stratul cornos, decocturile de plante medicinale hidratează. Alcoolul este de prisos, deoarece are efect de „deshidratant”.

Acțiunea tonicilor

Datorită ingredientelor active, produsele tonifiante îndepărtează reziduurile de machiaj, saturează pielea cu nutrienții necesari (în funcție de compoziție).

Tonicul spre deosebire de spumă, cremă, ser, apă micelară, loțiune”, curăță „nu doar suprafața feței, ci pătrunde și în straturile mai profunde ale epidermei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel