Urmărește emisiunea live
Tonete presă Sector 4. Care este de fapt nemulțumirea ”distribuitorilor de presă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
chiosc-de-ziare
chiosc-de-ziare
Scandal între difuzorii de presă și primărie, în Sectorul 4. 

Distribuitorii de presă susțin că toate chioșcurile au primit somații de desființare și că edilul vrea să le închidă afacerile, fără ca ei să fi făcut nimic ilegal.

Primarul susține că nu se pune problema de așa ceva. Autorizățile de funcționare au fost retrase temporar, pe motiv că în zonele respective vor avea lucrări de modernizare.

Vânzătorii se tem că rămân fără locuri de muncă, iar oamenii se plâng că nu mai găsesc ziare la tarabă.

Edilul are o altă variantă. Miza este mult mai mare, fiindcă aici nu este vorba doar de vânzarea ziarelor, care aduce un profit mic.

”Distribuitorii de presă” au transformat tarabele în minimarket-uri, tot mai puțini fiind cei care au la vânzare materiale de presă, spune Daniel Băluță.

”În contractele pe care le avem și sunt standard, închirierea domeniului public este temporar întreruptă. Există această clauză, că pentru lucrări edilitare, acest lucru este suspendat. Dacă tot discutăm despre respectarea legii și este un lucru pe care vi-l pot proba. Dacă în legislație avem anumite entități pe care le putem vinde în aceste chioșcuri de presă, ușor am dezvoltat o rețea de minimarket-uri la nivelul municipiului București. Asta este o altă problemă. Ziarele au devenit din nefericire subsidiar vândute, iar ele sunt folosite în acest moment și din acest motiv ca armă, după cum vedeți și dumneavoastră, de luptă pentru că este normal, editorii doresc să își vândă publicațiile, doresc ca informația să ajungă la cetățeni și există anumite grupări de indivizi care se folosesc discreționar de acest lucru. Sunt Asociația distribuitorilor din Sectorul 4, este făcută din 2 oameni.”, ne-a dezvăluit edilul.

Răspunsul integral îl puteți urmări în video următor:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel