Tomac merge până-n pânzele albe: Cerem anularea acestui abuz de drept al Consiliului UE. Românii merită să fie liberi în Europa!
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Eurodeputatul PMP Eugen Tomac explică demersul pe care l-a făcut la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) în dosarul Schengen, după refuzul Austriei de a accepta România în zona de liberă circulație.

"Așa cum am promis, voi informa în mod constant opinia publică cu privire la actiunea inițiată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene împotriva Consiliului Uniunii Europene.Prin acest demers dorim să anulăm blocajul generat de Austria împotriva României privind accesul nostru în spațiul Schengen. Cererea depusă la CJUE a fost înregistrată și vom avea un proces prin care cerem anularea acestui abuz de drept al Consiliului Uniunii Europene.Românii merită să fie liberi în Europa și vom obține acest drept" este postarea eurodeputatului PMP Eugen Tomac pe profilul personal de Facebook.

Eurodeputatul a declarat pentru rfi.ro că s-a consultat cu experți europeni: ”Pentru acest demers, am consultat profesori de Drept european, foști judecători la CJUE din mai multe state ale UE și evident, din România. Demersul pe care l-am făcut rămâne singura șansă ca în următorii doi ani de zile, din punctul meu de vedere, să putem fi acceptați în Spațiul Schengen, pentru că negocierile politice sunt blocate, din cauza anunțului pe care l-au făcut cei doi șefi de Guvern, Rutte și Nehammer, în urmă cu trei săptămâni, la Viena, prin care au spus asumat că rămân în tandem în opoziție cu extinderea Spațiului Schengen, până când acesta nu se reformează, dar n-au propus nici o soluție, nici Viena, nici Olanda”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel